Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
etkileri, maddelerin, salgıladıkları, yabancıotların

Yabancıotların Salgıladıkları Maddelerin Etkileri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yabancıotların Salgıladıkları Maddelerin Etkileri

Yabancıotların Salgıladıkları Madde - Yabancı Ot - Yabancı Ot Zararları - Yabancıotların Bitkilere Zararları

Bazı yabancıotlar köklerinden veya toprak üstü organlarından salgıladıkları maddelerle çevrelerinde yetişen kültür bitkilerinin gelişme ve Yerlilerine negatif etkide bulunabilmektedirler örneğin Ayrık (Agropyrop repens) olarak isimlendirilen yabancıotun köklerinden salgılanan bazı maddeler, kültür bitkilerine toksik etkide bulunarak onların normal çimlenme ve gelişmelerine engel olmaktadırlarAyrıca Artemisia california (Pelin türü bir yabancıot) ve Salvia leocophylla (Çimen Adaçayı türü bir yabancıot) isimli yabancıotların salgıladıkları uçucu yağların, çevrede yetiştirilen hıyar ve yulaf bitkilerinin gelişmelerini negatif yönde etkilediği literatürde belirtilmektedir (GÜNEYLİ, 1973)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com