Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bereket, makemake, tanrısı

Makemake Bereket Tanrısı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Makemake Bereket Tanrısı

Makemake Nedir - Makemake Hakkında - Mitoloji Makemake - Mitoloji

Makemake (Make-make ya da MakeMake olarak da yazılır) Paskalya Adası yerlileri olan Rapanuilerin mitolojisinde insanlığın yaratıcısı, bereket tanrısı ve "Tangata manu" ya da kuşadam kültünün baş tanrısıdır Bu kült, adanın daha çok tanınan Moai döneminden sonra gelir

Adada bulunan taş üzeri oyma resimlerde sıkça kullanılan bir temadır

İlk olarak 2005 FY9 olarak adlandırılan Neptün ötesi cüce gezegen Makemake, Paskalya ile olan bağlantısından ötürü bu tanrının adı ile adlandırılmıştır Paskalya Adası ilk olarak Avrupalılar tarafından 1722 yılı Paskalya Pazarında bulunmuş, gezegen de 2005 Paskalyasından kısa bir süre sonra keşfedilmiştir

• Makemake ve iki kuşadam, kırmızı volkanik kaya üzerine oyulmuştur

• Orongo'da kaya üzeri oyma resimler Aşağıda Makemake, daha yukarıda iki kuşadam görünür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com