Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buluku, dahomey, mitolojisi, nana

Dahomey Mitolojisi - Nana Buluku

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dahomey Mitolojisi - Nana Buluku

Nana Buluku Nedir - Nana Buluku Hakkında - Mitoloji'de Nana Buluku - Dahomey Tanrıları - Dahomey Mitolojisi Hakkında

Nana Buluku (Nan Nan, Nana Baruku, Nana Baluku, Na Na Baraclou, Boucalou), Dahomey'deki (Benin) Fon halkının ve dolayısıyla Vodun inancının en önemli tanrısı

Çift cinsiyetli olan Nana Buluku, Judeo-Hıristiyan tanrı anlayışındaki gibi evreni ve evrenin içindeki her şeyi yaratan, yaratıcı tanrıdır

Nana Buluku'nun iki kız çocuğu vardır: ay tanrıçası Mawu ve güneş tanrısı Lisa

Nana Buluku inancı Yorùbá dinine de, eril yaratıcı Aşe'nin dişi düşüncesi/zihni ve daha sonraki yaratıcılığın etkili nedeni olarak dahil edilmiştir

Nana Buluku inancı Vodun (veya Vudu) için çok önemlidir Vodun'da Nana Buluku Yaratıcı-Baş-Tanrı'dır, fakat dünyevi işlerle ilgilenmez, zira Vodun inancına göre Nana Buluku dünyevi işlerle ilgilenmek için çok önemli ve büyüktür Vodun inancı Afrika'dan Amerika kıta ve adalarına köle olarak götürülen topluluklar tarafından buralarda da yaygınlaştı Vodun inancının yaygınlaşmasıyla Nana Buluku inancı da varlığını sürdürdü ve gelişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com