Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
parthenope

Parthenope

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Parthenope

Yunan Mitolojisi - Parthenope Nedir - Parthenope Hakkında - Yunan Mitolojisi Kahramanları

Efsanelere göre sirenler büyülü şarkıları ile gemicileri etkisi altına alan ve gemilerinin kayalıklara çarpıp batmasına sebep olan perilerdir parthenope ise Odysseia efsanesinde adı geçen sirendir Odysseus çok zeki bir adamdı Sirenlerin tehlikeli olduğunu biliyordu Bu yüzden tüm gemi mürettebatının kulaklarını balmumundan tıkaçlar kullanarak tıkadı Ama sirenlerin şarkılarını da çok merak ediyordu Daha önce sirenlerin şarkılarını dinleyipte yaşamayı başaran bir insanoğlu olmamıştıBu yüzden kendisini geminin direğine bağlattı Doya doya şarkıyı dinleyebilmek ama kendisinin ve adamlarının ölümüne sebep olmamak içinParthenope usul usul gemiye yaklaşıp şarkısını söylemeye başladı Ama gemi rotasından çıkmadan yoluna devam ediyordu Bu sırada gemicilerin kulaklarını tıkadığını farketti Üstelik direkte, onu büyük bir zevkle dinleyen bağlanmış bir adam bulunuyordu Bu Parthenope'u çok öfkelendirdi Nasıl bir insanoğlu ondan daha zeki olup onu bu kadar aşağılayabilirdi ki? Kendisini denize attıp intihar etti gururundan Cesedi İtalya kıyılarına vurdu ve tam o noktada Parthenope şehri kuruldu Şehrin bugün sahip olduğu isim Napoli'dir Ve şehirde Parthenope isimli bir üniversite bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com