Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
memnon, tanrıçası, şafak

Memnon Şafak Tanrıçası

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Memnon Şafak Tanrıçası

Memnon Kimdir - Memnon Hakkında - Mitolojide Memnon

Şafak tanrıçası Eos'la Troya kral soyundan olan Tithonos'un oğludur Memnon Troya savaşının İlyada'da anlatılan bölümünün sonrasını ele alan Aithiopis adlı destanın kahramanıdır

Habeşistan kralı Memnon Hektor öldükten sonra Troya'ya yardımcı gelir Sırtında Hephaistos'un yaptığı silahlar vardır İlkin Aias'la karşılaşır, bu savaş sonuç vermez, sonra Nestor'a karşılaşır, Nestor'un oğlu Antilokhos babasını savunurken Memnon tarafından öldürülür Akhilleus araya girer çünkü Patroklos öldükten sonra Antilokhos onun en iyi dostu olmuştur Akhilleus Antilokhos'un öcünü almak ister, ama Thetis bu savaştan Akhilleus'u alıkoymakla uğraşırsa da başaramaz Bu kez iki tanrıça Eos ve Thetis tanrı Zeus'a başvurur Zeus, Memnon'un ölmesi yönünde karar kılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com