Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilkel, khaos, tanrısal, varlık

Khaos İlkel Tanrısal Varlık

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Khaos İlkel Tanrısal Varlık

Khaos Kimdir - Khaos Hakkında - Mitolojide Khaos - Tanrısal Varlık Khaos

Khaos (Xάος), Yunan mitolojisinde (boş uzam, boşluk, uçurum, kaos) bir çeşit ilkel tanrısal varlık olarak gösterilen Khaos, Düzen'den ya da öteki adıyla Evren'den (Kosmos) önce gelmiştir Platon'un Timaios diyaloğunda ele aldığı şekliyle, Khaos'u bir Kosmos haline dönüştüren Demiourgos, var olan şeyleri düzene koymuş, onlara biçim vermiş, ama onları yaratmamıştır

İlk önce Khaos'tan Toprak Ana-Gaia ve gökyüzü-Uranos oluştu Gaia ve Uranos'un birleşmesinden Brontes, Steropes ve Arges ('gökgürültüsü', 'parıltı' ve 'şimşek') isimli üç Kyklop doğdu Kykloplar alınlarının ortasında taşıdıkları tek gözleri ile yer altı alevini gökyüzü ateşine dönüştürüyorlardı İkinci olarak Gaia ve Uranos elli başlı yüz kollu Kottos, Briareus ve Gyes ('öfke', 'güç', 'dehşet') adlı Hekatonkheirleri yarattılar Ve nihayet Titanlar (6 tanrı ve 6 tanrıçadan oluşan) oluşturuldu Titanlar: Kronos, Iapetos, Okeanos, Hyperion, Krios, Koios Titanisler: Rhea, Themis, Tethys, Theia, Mnemosyne, Phoebe

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com