Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kütüphaneciliğimizin, tarihi

Kütüphaneciliğimizin Tarihi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kütüphaneciliğimizin Tarihi

osmanlı kütüphaneciliği - osmanlıda kütüphanecilik - osmanlı vakıf sistemiOsmanlı sosyal hayatını düzenleyen vakıf sistemini herkes bilir Hayatın her alanında rol oynayan vakıf sisteminin en etkili olduğu kültür sahası ise kütüphanelerdir

Osmanlı İmparatorluğu’nda hayır sahipleri tarafından kurulan vakıflar vasıtasıyla medreselerde müderris ve öğrencilerin, mahallelerde de halkın kitap ihtiyacını karşılamak üzere kütüphane vakıfları kurulmuştu

Türkiye’nin önemli bilim adamlarından Prof Dr İsmail Erünsal’ın yıllar süren araştırmaları sonucunda Türk Tarih Kurumu yayınları arasında çıkardığı “Osmanlı Vakıf Kütüphaneleri” isimli devasa eser vakıf kütüphaneciliğimizin tarihini aydınlattı

Kitabın girişinde Ortaçağ İslam kütüphaneciliği hakkında bilgi verildikten sonra, evkaf ve şeriye sicilleri başta olmak üzere birçok orijinal belge ışığında vakıf kütüphaneciliğimizin Osmanlı’nın kuruluşundan Cumhuriyet’e kadar gösterdikleri özellikler değişim ve gelişmeler tarihi bir sıra içinde ele alınıyor

Osmanlı kütüphaneciliğini ortaya çıkaran bu eser aynı zamanda kütüphaneciliğimizle ilgili Batı’daki olumsuz iddialara da önemli bir cevap Ayrıca Türkiye’de çok önemli bilimsel çalışmalar yapıldığını ve Prof Dr İsmail Erünsal gibi büyük bilim adamlarının bulunduğunu gösteriyor

ERHAN AFYONCU

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com