![]() |
İstanbul'un Fethi Nedenleri Ve Sonuçları 3 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul'un Fethi Nedenleri Ve Sonuçları 3İstanbul Fethi Konu Anlatım - İstanbul'un Fethi - İstanbul Fethinin Sonucu (29 Mayıs 1453) İstanbul'un Fethi'nin Nedenleri 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() İstanbul'un Fethi için Yapılan Hazırlıklar 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() İstanbul'un Fethi Öncesi Bizans'ın Durumu -Bu dönemde mezhep kavgaları ve iç karışıklıklar yaşayan Bizans fetihten önce surları onardı, -Haliç'in ağzını surlarla kapattı, -Askerleri ve halkını silahlandırdı, -Grejuva denen Rum ateşini hazırladı -Avrupa'dan yardım istedi ![]() İstanbul'un Fethi (29 Mayıs 1453) -Hazırlıklar tamamlandıktan sonra 6 Nisan günü Osmanlı ordusu Edirne'den İstanbul'a hareket etti ![]() -İstanbul hem karadan hem de denizden kuşatıldı ![]() -II ![]() ![]() -29 Mayıs günü İstanbul fethedildi ![]() -Bizans'ın Avrupa'dan aldığı yardım işe yaramadı ![]() İstanbul'un Fethinin Türk Tarihi Açısından Sonuçları 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() İstanbul'un Fethinin Dünya Tarihi Açısından Sonuçları 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Not: İstanbul fethedilmeden önce Hunlar, Avarlar ve Bulgarlar tarafından kuşatılmıştı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|