Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kosova, nedenleri, savaşı, sonuçları

2. Kosova Savaşı Nedenleri Ve Sonuçları 1

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2. Kosova Savaşı Nedenleri Ve Sonuçları 1

II Kosova Savaşı - 2 Kosova Savaşı Nedeni - 2 Kosova Savaşı Sonuçları - II Kosova Savaşı Önemi

(1448)

Nedeni:

-Macar kralı Jan Hünyad'ın Varna yenilgisinin öcünü almak istemesi üzerine haçlı ordusunun hazırlanması ve harekete geçmesi

Savaş:

-Türk ordusunun uyguladığı Türk taktiği ve Türk topçusunun etkinliğiyle Kosova ovasında yapılan savaş kazanılmıştır

Sonuçlar:

1)Türklerin son savunma Avrupalıların ise son saldırı savaşı olmuştur IIViyana kuşatmasına kadar (1683) Orta Avrupa da tartışmasız Türk egemenliği olacaktır

2)Osmanlılar kesin olarak Balkanlara yerleşmişlerdir

3)Haçlıların Türkleri Balkanlardan atmak için son girişimleri olmuştur

4)Bu zafer İstanbul'un fethini kolaylaştırmıştır

(1448)

Sebepleri :

-Bizans'ın ve papanın kışkırtması

-Türkler'i Balkanlar'dan atma düşüncesi

-Varna Savaşı'nın intikamını almak istemeleri

-Hünyadi Yanoş ve Arnavut beyi İskender Bey'in gayretleriyle yeni bir haçlı ordusu toplanması

Sonuçları :

-Osmanlılar büyük bir galibiyet elde etmişlerdir

-Bir dönüm noktası özelliğindedir Haçlılar'ın son taarruzu, Osmanlılar'ın son savunmasıdır (II Viyana kuşatmasına kadar)

-Bizans'ın İstanbul'u kurtarmak için Haçlılar'dan yardım alma ümidi sona ermiştir

-Balkanlar'ın kesin bir Türk yurdu olduğu ve Türkler'in Balkanlardan atılamayacağı anlaşılmıştır

1451'de II Murat'ın ölümüyle II Mehmet, yeniden tahta geçmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com