Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arkadiane, efes

Arkadiane Efes

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadiane Efes

Arkadiane Efes (Ephesos)

İmparator Arkadiusa (MS 395-408) atfedilen ve bir yazıtta da onun adı ile anılan sütunlu cadde aslında Hellenistik Dönemden beri kullanılmaktadır Arkadianenin batı ucunda, onun tam ekseni üzerinde liman kapısı olarak bilinen propylon Geç Hellenistik Döneme aittir Oldukça iyi korunmuş durumdaki Arkadiane, 11m genişliğinde ve 600 m uzunluğunda sütunlu bir caddedir Caddenin her iki tarafındaki 5 m genişliğindeki stoanın tabanı mozaik döşenmiştir İç kesimlerinde bir sıra dükkan uzanmaktadır Arkadius tarafından yaptırılan bir yazıt yardımıyla caddenin geceleri de aydınlatıldığını bilmekteyiz

Caddenin her iki ucunda sağda ve solda birer sütundan oluşan, dört anıt yükselmektedir Bu sütunlu anıtlar muhtemelen dört Apostolün heykellerini taşıyorlardı Yuvarlak kaidelerin nişleri ve ayrıntıları, Erken Bizans Döneminin stil özelliklerini göstermektedir Bu nedenle bu anıtlar, İmparator Justinianus (MS 527-565) zamanında yapılmış olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com