Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
120, antlaşması, dünyanın, edildi, gatt, geniş, imzasıyla, kabul, kapsamlı, nisan, olan, ticaret, ülkenin

15 Nisan Dünyanın En Geniş Kapsamlı Ticaret Antlaşması Olan Gatt, 120 Ülkenin İmzasıyla Kabul Edildi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

15 Nisan Dünyanın En Geniş Kapsamlı Ticaret Antlaşması Olan Gatt, 120 Ülkenin İmzasıyla Kabul Edildi

GATT

Ticaret ve Gümrük Tarifeleri Genel Anlaşması

(İngilizce: General Agreement on Tariffs and Trade)

Uluslararası ticareti, haklar ve sorumluluklar açısından düzenleyen çok taraflı bir anlaşmadır 1947'de 23 ülke tarafından imzalanan bir anlaşma ile kurulmuştur 1 Ocak 1948'de de yürürlüğe girmiştir GATT'ın kuruluş amacı, ithalat vergilerini azaltmak, uluslararası ticaretin önündeki tüm engelleri kaldırmak ve ticarette ayırımcı uygulamalara son vermek olarak belirlenmişti Arthur Dunkel kuruluşun mimarı olarak bilinir 23 kurucu üye, 45 bin kalem malın gümrük tarifinde karşılıklı taviz vermiştir

Dünya Ticaret Örgütü (WTO), 1 Ocak 1995'de, uluslararası ticaretin en etkin kurumu olarak, Ticaret ve Gümrük Tarifeleri Genel Anlaşması'nın (GATT) yerine kurulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com