Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
samiriler

Samiriler

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Samiriler

Şomronim" İbranice "S-M-R" fiil kökünden türemiş "görüp gözetenbir şeyi dikkatle izleyen" anlamına gelmektedir

Samirîler Yahudiliğe benzer bir dine inanmakla birlikte Yahudiler tarafından Yahudi kabul edilmeyen bir topluluktur

Samirîlerin tarihi oldukça eskidir MÖ 722 yılında Kuzey İsrail Krallığı yıkılınca Asur İmparatoru Sargon bura halkından 30000 kadarını alıp Asur 'a ve Medlerin şehirlerine sürmüş ( IIKrallar XVIII/11)Babil Kuta ve Avar 'dan adamlar getirerek İsrailoğullarının yerine yerleştirmiştir (IIKrallar XVII / 24 ) Böylece Şomron şehrinin sakinleri ortaya çıkmış ve bunlara "Şomronim" denmiştir

Tanah 'ın IIKrallar Kitabında Samirîlerin nasıl Yahudileştiği anlatılır

YahudilerYahudiliğe ihtida eden Samirîleri Yahudi olarak kabul etmez Yahudiliğe ihtidanın mümkün olmasına rağmen Samirîlerin samimi olmadıkları bahanesiyle onları Yahudi Cemaatinden saymazlar Yahudiler Samirîleri sürekli dışlamışlardır Hatta Samirîler kullanıyor diye İbrani harfleriyle yazılan Aramca 'yı terk etmişlerdir

Yahudiler ile Samirîler arasında bir çok fark vardır Yahudilerin Tevrat 'ı ile Samirîlerin Tevrat 'ı arasında altıbine yakın fark bulunmaktadır Samirîler Kudüs 'ün yerine Gerizim 'i kutsal mekan olarak kabul ederler ve kendilerini gerçek Yahudi olarak görürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com