Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruyenidoğan sarılığı

Soru:"Yenidoğan Sarılığı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Yenidoğan Sarılığı"

Dpktor be benim oğlum 22de dünyaya geldi 3 gün önce sarılıktan süphelenip bizim burdaki doğum evi hastahanesine getirdik Tahlilde sarılık cıktı 3 gün peş peie tahlil yaptırdık bügünkü yüksek çıktı Doktoru problem yok 20 nin üzerinde olursa tehlikeli dedi Benim içim rahat etmedi internetten araştırma yaptım 12 nin üzeri problemli diyorlar Değerlerini aşağıda veriyorum Bana bu konuda bilgi verirmisiniz rica etsem Çok kötü oldum bu gün korktum açıkcası

251008 tahlil sonuçları:

bilirubin (direkt) : 050
bilirubin (total) : 15,19
bilirubin (indirekt): 14,69

------------------------------------------

261008 tahlil sonuçları:

bilirubin (direkt) : 048
bilirubin (total) : 13,69
bilirubin (indirekt): 13,21

-------------------------------------------

271008 tahlil sonuçları:

bilirubin (direkt) : 056
bilirubin (total) : 18,51
bilirubin (indirekt): 17,95

UzmDr Esengül KELEŞ

2717:59:06

3 günden büyğk 2500gr dan büyük bebeklerde 17 nin üzerinde fototerapi denilen ışın tedavisi alması gerkirki sarılık beyin fonksiyonlarına zaraar vermesin 20 nin üzeri sadece ışın yeterli gelmeyip bazen bir üst basamak kan degişimi gerkebilir siz tekrar dr götürün çünkü enson 18 çıkmış

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com