Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruinsülin enjekte etmek için daha ağrısz yöntem arıyorum

Soru:"İnsülin Enjekte Etmek İçin Daha Ağrısz Yöntem Arıyorum"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"İnsülin Enjekte Etmek İçin Daha Ağrısz Yöntem Arıyorum"

diyabet hastası br yakınım için insülin enjekte etmek için daha ağrısz yöntem arıyorum hem ölçüm hem de enjeksiyon için sürekli takılan cihazın varlığını duydum ne kadar doğru
DoçDr M Akif BUYUKBESE

1520:53:26

CGMS ingilizce bas harfleri ile devamli glikoz olcum yontemi olup, kimi firmalar insulin pompasinin icerisine de yerlestirdiler 36 saatte bir kelebek set degistiriliyor Bunu biraz uzatmak mumkun ve diyabetli 24 saat hem sekerini yani glikozunu kontrol edebiliyorancak bu cihazlar icin en uygun adaylar gebeler ve tip 1 diyabetliler Tip 2 diyabetli olup gunde 2 den fazla enjeksiyon yapmak zorunda olanlar da da kullanilabiliyor Ancak pompa deneyimli merkezlerce takip edilmele ve anilan her hasta kullanamiyoir Hijyene dikkat, bilincli olmakonem arz ediyorBu cihazla ilk olarak minimed firmasi tarafindan gerceklestirildi Ancak bu gun roche, animas ve oteki firmalarin da calismalari var Istanbulda iseniz Turkiye Diyabet vakfindan destek alabilirsiniz En genis pompa kullanicilarinin oldugu seri (2 yil oncesine kadar) uludag universitesi Endokrinoloji Bolumu idi Izmirde de aktif ekip var Ulkemizde pompa kullanicisi sayisi artiyor Ancak hasta secimi onemli oluyor Internetten google arama motoru ile de bilgi sahibi olabilirsinizDunyada en cok kullanici sayisi amerikaya ait Ingilterede ise yasanan kimi aksakliklardan dolayi saglik bakanligi pompayi yasaklamisti Bu sonuncu bilgi 5 yil oncesine aittirYasadiginiz ilde pompa deneyimi olan hekim ve merkez olmasini onemli goruyoruIyi gunler

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com