![]() |
Brokoliyi Haşlamayın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brokoliyi HaşlamayınBrokoli, brüksel lahanası ve aynı familyadan olan sebzeler, kansere karşı faydalı olduğu bilinen 'glucosinolates' adı verilen maddeleri ihtiva ediyor ![]() ![]() Daily Mail'in internet sitesindeki habere göre, Warwick üniversitesi bilim adamları, pişirme yöntemlerinin bu sebzelerdeki glucosinolates seviyelerini nasıl etkilediğini araştırdılar ![]() Araştırma sonucunda, brokolinin 30 dakika haşlanması halinde glucosinolates miktarının yüzde 77, 10 dakika haşlanması durumunda ise yarısının azaldığını tespit ettiler ![]() Yarım saat haşlanan karnabaharda yararlı maddelerin yüzde 75'inin, lahanada yüzde 65'inin, brüksel lahanasında yüzde 58'inin kaybolduğu tespit edildi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Bu sebzeleri dondurmanın da yararlı maddelerin seviyesinin azalmasına yol açtığı belirtildi ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|