![]() |
İftar Yemeklerine Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Yemeklerine DikkatRamazan ayında oruç tutanların gün boyu aç kalmaları günlük beslenme şeklini değiştiriyor ![]() Özel Aspendos Hastanesi Diyetisyeni Gülistan Zümre, oruç tutanların Ramazan ayında özellikle iftar yemeklerine dikkat etmelerini istedi ![]() ![]() ![]() İftar yemeğine başlanmadan önce aperatif bir şeyler yenmesinin insanın iştahını kesmesine yardımcı olacağını anlatan Zümre, şöyle konuştu: "İftar yemeğine başlamadan 10 dakika önce oruç aperatif yemekle açılmalı ![]() ![]() ![]() ![]() İftar yemeklerinde hamurlu, yağlı ve şekerli yemeklerin tüketilmesinin sağlık açısından çok zararlı olduğunu ifade eden Diyetisyen Gülistan Zümre; sözlerini şöyle sürdürdü: "İftar yemeği ılık bir çorbayla başlamalı sonra ara verilip ızgara et, ızgara tavuk, ızgara balık, az yağlı sebze yemeği, yoğurt, meyve ve tatlı tüketilmeli ![]() ![]() ![]() Gülistan Zümre; kolesterolü yüksek ve oruç tutacak olan vatandaşların iftar yemeklerinde kırmızı et tüketmek yerine balık ve kuru baklagil tüketmeleri gerektiğini ifade etti ![]() Ramazan ayında oruç tutanların mutlaka sahura kalkması gerektiğini anlatan Zümre; "Sahura kesinlikle kalkılmalı ![]() ![]() Ramazan ayında sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Zümre; sözlerini şöyle tamamladı: "Ramazan ayında sıvı alımına önem verilmeli ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|