![]() |
Laf |
![]() |
![]() |
#1 |
Guiltyy
|
![]() LafLÂF Lâfı uzatanlara ne yapmak lâzım diye Farabî'ye sormuşlar, şöyle demiş: Uzun konuşanı kısa dinlemeli ![]() EDEPSIZ Cenap Sehabeddin'e: * Su edepsize neden bir tokat vurmadın? dediklerinde, su cevabi vermiş: * Eldivenim yoktu, iğrendim ![]() ELBISE İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır ![]() gazeteci sorar: * Kiyafetiniz, bir kralla bulusmak için yeterli miydi? Gandi, hiç aldirmadan cevap verir: * Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi ![]() SIIR Bir semsiye tamircisi, yazmis olduğu siirlerini incelemesi için Sekspir'e gönderdiginde, ünlü yazarin cevabi su olur: * Dostum, siz semsiye yapin, hep semsiye yapin, sadece semsiye yapin ![]() ![]() ![]() SIPA Köylü, yeni dogan bir sipayi kucagina almis evine dönerken, iki ortaokul ögrencisi kendisine takılır ve: * Hayrola amca, derler ![]() böyle?Adam, kendine yapilan bu terbiyesizlige aldirmamis görünerek cevap verir: * Gittiginiz okula kaydinı yaptiracagim ![]() VAPUR Necip Fazil Kisakürek vapurla Karaköy'e geçerken, yanina biri yaklasip: * Üstad, diye sormus ![]() duyuldu, biz kendimiz yolumuzu bulabilirdik ![]() Necip Fazıl, okudugu kitaptan başını kaldırmadan: * Ne diye vapura bindin ki, cevabin vermis ![]() geçsene karsiya ![]() KULAK Kulaklarinin büyüklügü ile ünlü olan Galile'ye hasimlarindan biri: * Üstad, demis ![]() büyük degil mi? Galile: * Dogru, demis ![]() büyük ama, seninkiler de bir eşek için fazla küçük sayilmaz mi? YAMA Incili Çavus, Osmanlı elçisi olarak Fransa Kralina gönderildigin! de, elbiselerinin bazi yerlerinde yama varmis ![]() bunlari görünce dayanamayip: * Bana senden başka gönderecek adam bulamadilar mi? diye sorunca, Incili Çavus: *Osmanlilar, adama göre adam gönderirler, cevabini vermis ![]() de sana göndermelerinin hikmeti bu olsa gerek ![]() MEZAR Amerikalı işadamı, Çinliyle alay ederek sormus: * Mezarlariniza koydugunuz pirinçleri, ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli, basini kaldirmadan cevap vermis: * Sizin ölüleriniz, koydugunuz çiçekleri kokladigi zaman ![]() TARIF Ekrem Hakki Ayverdi, sık sık "nasılsınız?" diye soran bir arkadasina: * Uzun boylu, mavi gözlü, cevabini verirmis ![]() NAPOLYON Vaktiyle Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon Bonapart'i bir muharebede tenkide kalkisip parmagini harita üzerinde gezdirerek: * Önce şurasını almalıydinız, sonra buradan geçerek ötesini zaptetmeliydiniz, gibi fikirler yürütmeye başlayinca, Napolyon:! * Evet demis, onlar parmakla alınabilseydi dedigin gibi yapardim ![]() YARIS Bir ihtiyar, yaşlandığı için kendini yormamasini ve istirahat etmesini isteyenlere su cevabi vermis: * Eger bir yarisa katilmis olsaydiniz, hedefinize yaklastiginizda yavaslar miydiniz? |
![]() |
![]() |
|