Bahar Gelme Üstüme!.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar Gelme Üstüme!..Bahar, yalvarırım çek git işine! ![]() Salma üstüme çiçeklerini,aklımı çelme!![]() Her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyanıyor bahçemde; sonra güneşle oynaşıp tütsülenmiş gibi buğulanıyor Ne zaman sokağa çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek![]() ![]() Kavaklar kıpır kıpır, ıslık ıslığa meltem![]() ![]() Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çeşit börtü böcek![]() ![]() Yapma bunu bana bahar,Böyle üstüme gelme![]() ![]() !* * *Zaten damarlarıma zor zaptediyorum kanımı![]() ![]() Çoktan cemreler düşmüş beynime, yüreğime![]() ![]() Kalbimin buzları erimiş Göğüs kafesimde ne idüğü belirsiz bir kıpırtıyla geziyorum nicedir![]() ![]() Bir de sen çıldırtma beni![]() ![]() Krizdeyim ben![]() ![]() tembelliğin sırası değil, uyamam sana![]() ![]() Al git serçelerini sabahlarımdan, çağlalarına, kokularına hakim ol Meltemlerine söyle, deli gibi ıslık çalıp sokağa çağırmasınlar beni![]() ![]() Bulutların üşüşmesin başıma![]() ![]() Girme kanıma benim![]() ![]() yoldan çıkarma![]() ![]() !* * *Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin,afrodizyakların en etkilisi, Sevdanın suç ortağısın Kıyma bana![]() ![]() !Biliyorum çünkü, yine kandırıp yeşillendireceksin aşka; gövdemi azdırıp sonra birden çekip gideceksin Tam kanım kaynamışken sana, toplayıp allarını morlarını, beni bir kuraklığın ortasında terk edeceksin![]() ![]() O iple çektiğim ışığın, dayanılmaz olacak o zaman![]() ![]() Ne o delişmen sabahlar kalacak, ne günaha çağıran çapkın eteklerin uçuştuğu günbatımları![]() ![]() Tembel kuşların şakımaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan![]() ![]() Buselerin nemi kuruyacak çöl rüzgarlarında![]() ![]() Yeşerttiğin çiçekler, yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz![]() ![]() Hayat, bir ezik otlar diyarına dönüşecek yeniden![]() ![]() yüreğim viraneye![]() ![]() Her bahar sarhoşluğu gibi, geçecek bu sonuncusu da![]() ![]() Ebedi bahar, bir başka bahara kalacak * * *İyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar![]() ![]() İş açma başıma![]() ![]() Git işine!Yoldan çıkarma beni!![]() Kaynak: Can DÜNDARKaynak : Bayposta com |
|
|
|