Soru:"Polikistik Böbrek" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Polikistik Böbrek"merhaba zerrin hanım, 33 yasinda erkek polikistik bobrek hastasıyim kreatinim 1,80-2 00 arasinda bun:1,9 bobrek boyutlarıım artmış fakat agrim yok 1990 senesinden beri her sene kontrole gidiyorum benim sorum simdiden bir arayışa başlamalımıyım internette a2 kan grubunun 0 kan grububa böbrek verebildiğini okudum bu konuda yorumunuzu merak ediyorum şu anda sadece tansiyon ilacı alıyorum oda:12,5/8,5 civarında seyrediyor kist boşaltma işlemi bende uygulanabilirmi teşekkürler![]() Doç Dr Zerrin BICIK09 09 06:43:29Polikistik hastalık yavaş ileleyen ve son dönem böbrek yetmezliğine ileri yaşlarda ulaşan bir hastalıktır, sizde de henüz ileri evre yetmezlik olmayıp tansiyon kontrolü, düzenli aralıklarla nefroloji klinik takibi yapıldığı takdirdr uzun süre sağlıklı yaşam sürdürebilirsiniz ayrıca böbrek nakli için son döneme gelmeniz beklenir, kangrubu nuyumsuz naki,ller ise bunu yapacak merkezlerin hastayı detaylı incelemesi ile mümkündür Geçmiş olsunYazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
|
|