![]() |
Keten Tohumu İle Gelen Sağlık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumu İle Gelen SağlıkGünde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesi yeterlidir ![]() ![]() ![]() Keten tohumları sert olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler, bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur ![]() ![]() ![]() Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur ![]() ![]() KETEN TOHUMUNUN YARARLARI mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir ![]() bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir ![]() Kemikleri güçlendirir ![]() ![]() Bağışıklık sistemini güçlendirir ![]() Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir ![]() kalp-damar hastalıklarından korur ![]() LDL kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür ![]() yüksek tansiyonu düşürür ![]() romatizmal hastalıkları önler ![]() sinir sistemini güçlendirir ![]() Hafızayı güçlendirir ![]() kan şekerini dengeler ![]() Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir ![]() Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir ![]() Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar ![]() egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır ![]() Nasırlarda kompres olarak kullanılır ![]() Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar ![]() Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir ![]() Öksürüğü giderir ![]() ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır ![]() Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır ![]() KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR? Kaynatılarak içilebilir ![]() Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ![]() ![]() Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur ![]() ![]() Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir ![]() Sizler de mutfakta keten tohumunu el altında bulundurarak, onu öğütülmüş halde salatalarınıza, yoğurdunuza, müslinize serpebilir, fırında yaptığınız hamur işlerine katabilir, pilavdan çorbalara, tatlılardan tuzlulara her yemeğinizde kullanabilirsiniz ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|