07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Astigmat"
merhaba ben 24 yaşında bir bayanım yaklaşık 2 yıldır gözlük kullanıyorum gözlerimde astigmat var ve gözlük kullanmak istemiyorum benim size sorum şu, gözlükten ameliyatla tamamen kurtulma şansım varmı?ameliyat olduktan sonra bu hastalık tekrarlarmı?riskli bir ameliyatmı? şimdiden cevabınız için teşekkür ederim
Prof Dr Faruk ÖZTURK
13 10 17:30:57
Merhabalar,
Gözlük (refraksiyon-kırılma) kusurunun giderilmesi, sırasıyla gözlük, kontakt lens ya da ameliyatlarla mümkündür Kontakt lens de kullanmak istemiyorsanız, ameliyat yönünde incelenmeniz gerekir Gözünüzün durumu uygun siz de isteseniz olabilirsiniz
Ameliyatla gözlükten kurtulabilirsiniz Ameliyattan sonra az da olsa numarada küçük değişiklikler olabilir Her ameliyatın riskleri olabilir Bu ameliyatlardaki riskler gözü ya da görmeyi kaybetme gibi değildir, gözlerin ameliyata verdiği cevaba bağlı olarak sonuç numaralardaki oynamalardır
Ameliyatların başarı şansı yüksektir, Türkiyedeki teknoloji ve bilgi-beceri birikimi uluslararası standarlarda, hatta üst düzeydedir
Gözlük numaranız, nerede yaşadığınız konusunda bilgi verirseniz, yardımcı olabiliriz (drfaruk2@yahoo com)
saygılarımla
prof dr faruk öztürk
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|