07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Hava Erken Doğum Riskini Arttırıyor
Aşırı sıcaklar, tatil için gelen ve bölgede yaşayan hamileleri, oluşan su kaybı nedeniyle, ‘erken doğum' riskiyle karşı karşıya bırakıyor Uzmanlar, özellikle hamilelerin güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmaması ve bol su tüketilmesi uyarısında bulundu
Bodrum özel Güvençer Kadın Hastalıkları ve Doğum Merkezi Yöneticisi Jinekolog Op Dr Şermin Güvençer, yaz aylarında Bodrum gibi hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği yerlerdeki hamilelerde düşük ve erken doğum risklerinin arttığını belirterek, şunları söyledi:
Vücudumuz su kaybedince, beynimiz daha fazla su kaybetmemek için oksitosin isimli hormonun üretilmesini sağlıyor Vücutta su tutulmasını sağlayan oksitosin hormonunu, doğum sancılarını başlatmak için suni sancıda kullanıyoruz Vücudun susuz kaldığında üretilen bu hormon gebelerde erken rahim kasılmalarına yol açıyor Hamileliğin ilk ve son üç ayında erken rahim kasılmalarına ve düşüklere ve erken doğuma sebep oluyor Bu nedenle, hamileliğin ilk ve son üç ayında saat 10 00 ile 16 00 arasında dışarı çıkılmaması, günde 2- 3 litre su tüketilmesi ve rahat giysiler giyilmesi gerekiyor Bu tarz kasılmalar ve ağrılar olduğunda da hekimlere başvurulmalı ”
Kaynak: saglicaklakal com
|
|
|