|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
askerimizahmet, başkumandanı, çavuş, eden, esir, trikopisi, yunan |
![]() |
Yunan Başkumandanı Trikopis'i esir Eden Askerimiz:Ahmet Çavuş... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Yunan Başkumandanı Trikopis'i esir Eden Askerimiz:Ahmet Çavuş...Elmalıdağ'da Yunan Başkumandanı General Trikopis'i ve maiyetini tek başına esir eden Ahmet Çavuş, son zamanlara kadar Afyonkarahisar hapishanesinde başgardiyan olarak çalışmakta idi ![]() hikâyesini şöyle anlatmıştır: - Keşif için üç kişi dağa tırmanmağa başladık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım da yanına gelmişlerdi ![]() ![]() Sordular: - Ne kadar kuvvetiniz var? dediler ![]() - Üç ordu, dedim ![]() ![]() ![]() - Hangi kıtaya kumanda ediyorsun? dediler ![]() - Alay kumandanıyım, dedim ![]() Rütbemi sordular? - Başçavuş ![]() ![]() ![]() ![]() Hayretlerini gidermek için devam ettim: - Bizde onbaşıdan fırka kumandanı bile var, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin Hüsnü Bey, esir zabitlerin içerisinden birisini, eliyle işaret ederek bana sordu: - Bu zabitin kim olduğunu biliyor musun? - Ne bileyim, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fuat Beyin gözleri faltaşı gibi açılmıştı: - Trikopis, Trikopis, diye haykırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Trikopis'i Uşak'a kadar getirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|