Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruçocuk felci

Soru:"Çocuk Felci"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Çocuk Felci"

iyi günler sayın hocam,ben 32 yaşında erkek poli sekeli ileri atrofi bir hastayım6 yaşında geçirdiğim çocuk felci neticesinde sol bacağımda 8 cm kısalık ve ileri derecede bir kas kaybı var sol bacağımı hareket ettiremiyorum hiç2006 yılına kadar zorda olsa hiçbir cihaz olmadan yürüyebiliyordumhiçte doktora gitmedim bu sorun içinçevremden gelen baskı sonucu 2006 da çapa tıp fakortopedi bölümüne gittimzayıflık için hiçbirşey yapamıyacaklarını ancak kısalığı giderebileceklerini ve daha sonra rahat yürüyebileceğimi söyledi doktorlar2006 ekim ayında illizarov yöntemi ile bana operasyon yaptılar1 yıldan fazla bir süre geçti ayağım uzadı ama şimdi koltuk değnekleri ile ancak yürüyebiliyorumayağımdaki uzama sonucunda dizim kitlenmiyorbunun için ne yapmam gerekir? uygun bir cihaz var mı yürüyebilmem için bilgi vermenizi rica ediyorumsaygılarımlaşimdiden teşekkür ederim
ProfDr Vural KAVUNCU

0502 01:50:09

2006 yılına kadar cihazsız yürüyebiliyor olmanız, azda olsa bazı kaslarınızın kendini koruduğu ve olmayanların yerini aldığını gösterir Geçirmiş olduğunuz ameliyat sonrasında uzun süre bacağınızı aktif kullanmadınız Bunun sonucunda kullanmakta olduğuınuz yardımcı kaslarda köreldi Dizinizi kitleyememeniz bunda dolayı oluyor Rehabilitasyon uygulamasını denemek gerekir Böyle durumlarda biz kasları uyarıcı özel elektrik akımları ile kas uyarısı yapıyoruz Ayrıca egzersiz uygulaması için ulaşabilirseniz "izokinetik egzersiz cihazı" ile kaslarınızın bilgisayarlı testi ile çalışmayan kasların yerine geçen yardımcı kasların durumu belirlenir,güçlenme olanağı varsa çalıştırılır Bütünbunlara rağmen diz kilitlenmesielde edilemiyebilir Böyle durumlarda uzun bacak yürüme cihazlarıuygulanabilir Başvuracağınız Fizik Tedavi Uzmanı sizi muayene ettikten sonra size nasıl bir tedavi gerektiği konusunda daha detaylı bilgi verecektir
Geçmiş olsun dileklerimle
Prof Dr Vural Kavuncu

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com