Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukandaki iltihap

Soru:"Kandaki İltihap"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Kandaki İltihap"

Doktor Bey ben 32 yasinda bir bayanim Rotterdam dayimgecen hafta hic gecmeden 7 gun basim dondu dengemi sagliyamadimdonmedigi zamanlarda da basimda cok buyuk agirlik vardi basimi koyacak yer aradimdoktordan aspraak aldim gittim tuhaf tuhaf hareketler yaptirdi tansiyonumu olctukafanda korkulacak birsey yok tansiyonda normal dedi beni kana yolladikanin sonucuda D vitaminim eksikmis birde kanda az birsey intihap varmis gecmezse tekrarlarsa geri gel dedikandaki intihap icin bir ilac almalimiyim?buranin doktorlari hastanelik olasiya kadar hastayla pek ilgilenmezlerbirkac sefer verdikleri ilaclar fayda etmezse hastaneye yollarlarbenim sikayetimde basimin donmesi azaldi ama fazla ayakta kalipta gezindinmi basliyor tekrarbu intihap icin bir sey almam gerekmiyor mu?teskkurler
DoçDr M Akif BUYUKBESE

05 21:51:18

Yurt disindaki yaklasimlar ulkemizden oldukca farkli Buna ben de sahit oluyor ve isitiyorumkanda iltihabi belirleyen laboratuvarda sedimentasyonu 1 saat degeri veya CRP degeridir elde edebiliyorsaniz bunu bana yazabilirsiniz Genel olarak sizde bir virus hastaligi dusunurum ben Yaptirdigini soylediginiz garip hareketler vucudun denge mekanizmasini ne kadar etkilendigi ile ilgilidir eger kusma eklenirse tekrara hekime muracaat ediniz bazen virus ve solunum yolu enfeksiyon ajanlari ic kulak denge organini etkileyebilirler Buna tipta vestibulit deniyor Istirahat, bol su bir sure ani hareket yapmamak ile tamamen iyilesiyorBu arada genc bayanlar kendi pratigimde B12 vitamini ve demir eksikligi gordum Orda baktiramazsaniz Turkiyede ferritin ve B12 duzeyine bktirabilirsiniz D vitaminin dusuk cikmasi belki Iskandinav ulkelerindesikca rastlaniyor gunesle ilgili kaygilar olabilir Turkiyede yine bunu endokrinolog denetiminde tekrar baktirabilirsiniz kaybin alimdan fazl oldugu durumlarda olabilir Balik, tavuk sut yumurtada D vitamini fazladir Bobrek, karaciger yetersizligi veya kimi barsak hastaliklarimnda mesela uzayan kronik ishallerde d vitamini azalabilir cok sayida gebelikler, uzun emzirmeler ve buna karsin yeterli d vitamininden zengin beslenmemek teorik olarak neden olarak yaziliyor Eger 4 kilonun uzerinde dogu yaptiysaniz, ailenizdediyabet yani seker var ise seker yukleme testini de tetkiklere ekeyiniz Sik aralarla gunese cikmak ta D vitaminin deriden kana gecmesini sagliyor Uzun maruz kalislarin baska problemlere yol acabilecegini biliyoruzyardimci olabildigimiz umuyorumsaglikli gunler

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com