Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, büyük, kalp, yapay, yolunda

Yapay Kalp Yolunda Büyük Adım

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yapay Kalp Yolunda Büyük Adım

Dr Magdi Yacoub ve ekibi, önümüzdeki üç-dört yıl içinde kalbin yapay olarak geliştirilmiş bölümlerinin organ nakillerinde kullanılabileceğini umuyor Bilim adamlarının kök hücreden geliştirdikleri doku aynen kalp kapakçığı gibi çalışıyor

Araştırmacılar, laboratuvar ortamında geliştirilen kalp kapakçıklarını önümüzdeki aylarda koyun ve domuz gibi hayvanlara naklederek deneyeceklerini ve sonuçları değerlendireceklerini ifade etti

Dr Yacoub, The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, bilim adamlarının kök hücreden kalp geliştirmek için 10 yıla ihtiyaçları bulunduğunu, daha sonra kalp nakillerinde kullanılacak organ bulmakta yaşanan sıkıntının da ortadan kalkacağını söyledi

Yacoub, laboratuvarda kalp geliştirme projesinin çok iddialı gibi görünebileceğini ancak imkansız olmadığını söyledi Araştırmacılar başarılarını yapay kalp geliştirmenin ilk büyük adımı olarak gördüklerini belirtti Bilim adamları daha önce de amniyo sıvısından aldıkları kök hücrelerden kalp kapakçığı geliştirmeyi başarmıştı
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com