Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ceviz, cilt, faydalı, temizliğine

Ceviz Cilt Temizliğine De Faydalı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Cilt Temizliğine De Faydalı




Cevizin insan sağlığı üzerindeki etkilerine ilişkin çalışmalar
yürüten Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği
Bölümü Araştırma Görevlisi Aycan Yiğit, AA muhabirine yaptığı
açıklamada, fonksiyonel gıdaların, temel besin gereksinimini
karşılamanın yanı sıra vücutta özel fizyolojik etki sağlayan,
hastalıklardan korunma ve tedavide etkinlik gösteren gıdalar olarak
tanımlandıklarını söyledi
Cevizin de fonksiyonel gıdaların başında geldiğini ifade eden
Yiğit, etkili bir kalori, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağı
olduğu bilinen cevizin yeşil kabuğu ve yapraklarının, yüzyıllar
boyunca birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını vurguladı
Yiğit, bilimsel çalışmalar sonucunda ceviz yaprağı ve yeşil
kabuğunun birçok yararının belirlendiğine dikkati çekerek, şöyle devam
etti:
''Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal
kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal,
antiviral, tümör engelliyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir
Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, kan
pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir, karaciğer
fonksiyonlarını düzenler, protein sentezini teşvik eder, serum
kolesterolünün azalmasını sağlar, bağışıklık fonksiyonları korur ve
anormal antikor oluşumunun engeller
Son epidemiyolojik çalışmalar, sert kabuklu meyvelerin
kalp-damar hastalıklarının neden olduğu ölüm oranlarını azalttığını ve
bu etkinin, yaş, egzersiz, sigara, *****, diyetteki yağ oranı, lif,
meyve, sebze ve vitamin E ile ilişkili olduğunu göstermektedir''
Yiğit, sert kabuklu meyvelerde yer alan çoklu doymamış yağ
asitlerinin kalp-damar hastalıklarında önleyici rol oynadığının
bilimsel çalışmalarla belirlendiğine işaret ederek, cevizi diğer sert
kabuklu meyveler arasından öne çıkaran özelliklerin, ''omega 3'' ve
''Omega 6'' gibi çoklu doymamış yağ asitlerini yüksek oranda içermesi
olduğunu bildirdi
''omega 3'' ve ''Omega 6''nın, esansiyel yağ asitleri olduğunu
anlatan Yiğit, ''Bu asitlerin, vücut tarafından sentezlenmemesi
nedeniyle gıdalarla alınması zorunludur Sahip olduğu bu özellik,
cevizin tüketimini vazgeçilmez kılmıştır Ceviz, diğer sert kabuklu
meyvelerle kıyaslandığında en yüksek omega 3 yağ asidi miktarına
sahiptir'' dedi
Yiğit, cevizin yüksek miktarda ''Tokoferol (E vitamininin bir
formu)'' içerdiğini de belirterekk ''Son yapılan çalışmalar bu
maddenin prostat kanseri riskini azalttığını da ortaya koymuştur''
dedi

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.