Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
blançosu, korkunç, sigaranın

Sigaranın Korkunç Blançosu

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sigaranın Korkunç Blançosu

Sigaranın Korkunç Blançosu[/b]
18042008

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Atilla Güven Atıcı, 17 milyon kişinin sigara tüketicisi olduğu Türkiyede, günde 40 milyon, yılda ise 15 milyar doların sigaraya verildiğini belirterek, "Her yıl 100 bin insanımız sigaraya bağlı gelişen hastalıklar nedeniyle hayatını
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Atilla Güven Atıcı, 17 milyon kişinin sigara tüketicisi olduğu Türkiyede, günde 40 milyon, yılda ise 15 milyar doların sigaraya verildiğini belirterek, "Her yıl 100 bin insanımız sigaraya bağlı gelişen hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir" dedi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hemodiyaliz ve Onkoloji Merkezinde yapılan Hasta Eğitim Seminerlerine konuşmacı olarak katılan Yrd Doç Dr Atilla Güven Atıcı, katılımcılara sigaranın sağlığa etkileri konusunda bilgiler aktardı Sigaranın, bilinen en önemli hastalık ve erken ölüm nedeni olduğunu vurgulayan Yrd Doç Dr Atıcı, "17 milyon kişinin sigara tüketicisi olduğu ülkemizde, günde 40 milyon dolar, yılda ise 15 milyar dolar sigaraya verilmekte, her yıl 100 bin insanımız sigaraya bağlı gelişen hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir Sigaranın yol açtığı hastalıkların tedavisi nedeniyle yaptığımız sağlık harcaması yıllık 3 milyar dolar civarındadır" diye konuştu Sigaranın hem kişisel hem de ulusal bazda Türkiyeyi yoksullaştırdığını belirten Atilla Güven Atıcı, "Zararları konusunda kuşkuya yer vermeyen bilimsel araştırma sonuçları, sigara ile mücadeleyi zorunlu kılmaktadır Bu mücadelenin bir ayağını toplumu bilinçlendirmek ve özellikle gençlerin sigaraya başlamalarını önlemek, diğer ayağını ise sigara içenlere bu alışkanlığı bırakmalarında destek olmak oluşturmaktadır Sigaranın bırakılması, sigaraya bağlı hastalık riskini önemli ölçüde azaltmaktadır Günümüz tıbbı, sigara bağımlılığını tedavi edilebilir, kronik bir hastalık olarak kabul etmektedir Son yıllarda geliştirilen tedavi yöntemleri ile içenlerin bırakmasına yardım edilebilmektedir Tıbbi tedavi motivasyonel destek tedavisi ile birlikte uygulanırsa kişinin bırakma başarısı artmaktadır" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com