Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Soru:"Bacagimin Siyrilan Derisinin Altinda Yag Gorundugu Halde Furasin Surup Koli Bandiyla Kapattim."

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Bacagimin Siyrilan Derisinin Altinda Yag Gorundugu Halde Furasin Surup Koli Bandiyla Kapattim."

iyi günlerbacağımın ön tarafında deri sıyrıldı altından yağ görünüyor yaklaşık 7x7cm büyüklüğünde ben üzerine hergün batikon furasin sürüp pamuklu gazlı bezle kapatarak koli bandı türünde bir bantla kapattımancak 1-2 gün sonra tüm vücudumda kırmızılık ve kaşıntı başladı özellikle *****te zaman zaman gelen çok şiddetli kaşıntılar ortaya çıktı dün allerji yapmayan bandaja ve terramisine geçtim ancak kabarıklık ve kaşıntı devam ediyorayrıca batikonun prospektüsündeki allerji testinide yaptım 30dak süreyle deriye temas ettirdim birşey olmadı değiştirmeme rağmen neden allerji devam ediyor ne yapmalıyım teşekkürler
DoçDr M Akif BUYUKBESE

11 07:07:16

Deri alti yag dokusu ve belki baska yumusak doklar acildiginda tetanoz asisi olali 10 yili gecmis se tekrarlanmasinda yarar var 5 yil ise bu sure yaraya bakilarak karar verilebilir genel kaide suphe olunca asilamaktir boyle yaralarin hastane ortaminda temizlemesi uygun olur Bazen iyotlarin hem allerjik hem de yarayi tahris etkileri olabiliyor yaryai genel cerrahlarin ve enfeksiyon uzmanlarinin gormesinde yarar var Allerji yapamama durumu olan hemen hicbir ilac ve solusyon pratik anlamda yoktur Test yaptirmaniz allerji olmayacaginiz garanti etmez Zira allerjinin tanimi ve tabiatina uygun degildir Test dahi siddetli allerjiye neden olabilir Genital muayeneyi uroloji uzmanlarinin yapmasi yararli olacaktirSifalar

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com