![]() |
Soru:"Hepatit B Ve Ymdd " |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Hepatit B Ve Ymdd "04 Aralık tarihli en son biyopsi raporum elimde, şimdi onu yazıyorum ![]() Portal inflamasyon; (2) Portal alanların tümü veya bir kısmında orta derecede inflamasyon ![]() Periportal ya da periseptal "interface" hepatiti (Güve Yeniği Nekrozu) ; (0) Periportal/periseptal güve yeniği nekrozu yoktur ![]() Fokal (spotty) litik nekroz, apoptoz ve fokal inflamasyon ; (2) x10 objektif ile 1-4 odak Konfluent nekroz ; (0) Konfluent nekroz yoktur ![]() Fibrosiz (Evre) ; 4 Çok sayıda porpo-portal veya porto-sental köprüleşme ![]() TANI ; - Kronik HBV hepatiti, - Önceki (2005) biyopsi ile kıyaslandığında nekroinflamatuar aktivitede gerileme olduğu görülmektedir ![]() ![]() Modifiye HAI Derecesi ; 4/18 Modiyife HAI Evresi ; 4/6 18/10/2005 Tarihli biyopsimi ise aşağıda yazıyorum ![]() MİKROSKOPİ ; Portal alanların genişlediği, orta derecede mononükleer inflamatuar hücre infiltrasyonu içerdikleri, Portal alanların parankim sınırında güve yeniği nekrozu ve parankimde fokal nekroz alanları bulunmaktadır ![]() ![]() TANI ; - Kronik HBV Hepatiti, - Nekroinflamatuar aktivite orta derecededir ![]() - Karaciğerde presirotik değişiklikler izlenmiştir ![]() tarihli biyopsimde dokuda DNA bakılmak üzere parça alındı ![]() ![]() ![]() 2004 yılında tedaviye başlamadan önce yapılan biyopside ise; Porto-parankimal alanda çoğunluğunu lenfositlerin oluşturduğu güve yeniği nekrozu ile prankimde köprüleşme nekrozu odakları izlenmektedir ![]() Parankimde buzlu cam görünümünde hepatositler görülmektedir ![]() ![]() (Fibrosiz skoru ; 3/5) 3 biyopsi raporunu birbiri ile kıyasladığımızda ne sonuç elde ederiz? Lamivudin direnci gelişen hastalarda hepsara direncinin de gelişmesini bekler misiniz? Gelişmesi halinde uygun bir tedavi var mıdır? Benim durumumdaki bir hasta için siroz ve HCC gidiş hakkında ne söyleyebilirsiniz? Bunun süresi tahminen ne kadardır? Doç ![]() ![]() 27 ![]() dediğiniz riskler her hastada olacak diye birşey yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|