07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Göz Kararması, Kulak Çınlaması Neden Olabilir?"
iyi çalışmalar, ben 24 yaşındayım 1buçuk senerir yaşadığım ve anlamlandıramadığım bir göz kararması vakası yaşıyorum ilk zamanlar kısa sürüyordu ancak zamanla şiddetini arttıran bir hal aldı yaklaşık her gün genellikle gerinirken yaşıyorum gözüm kararıyor, kulaklarım çınlıyor, kalp atışlarımın sesini içten içe duyuyorum, başımda anlık bir ağrı oluşuyor, ellerim kollarım ayaklarıma kadar uyuşuyor 15 saniye civarı sürüyor bu durum bunla bağlantılı mı bilmiyorum ama sık sık kramp vakası da yaşıyorum haftada en az 2 defa kramp değişik bölgelerimde yaşıyorum, omuz bölgemde, baldır bölgemde en sık gözlemlediğim yerler bi ara kanımda magnezyum değerlerim az bulunmuştu, magnezyum takviyesi almıştım o dönem rahat hissediyordum kendimi
anlam veremediğim bu durumum hakkında bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim iyi günler, iyi çalışmalar 
Doç Dr M Akif BUYUKBESE
30 19:22:47
Magnezyum eksikligi kalsiyummetabolizmasini da etkiler bazi hormonal tetkikler de yapilabilir ancak yerine konmasi iyi olacaktir her zaman neden ortya konamasa da bazi ilaclarin bu arada *****un magnezyum eksikligine yol acabildigini biliyoruz bazen kas enzimleri ve potasyumda peryodik degisimler yasanabilir Yakinmalar aninda bu testler tekrarlayarak seyir de ortaya konmalidir bazu yakinmalariniz psikolojik gerginlikle iliskilendirilebilir ancak onceligi kan kimyasini test etmeye birakmalidir Gecmis olsun !
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|