07-25-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Nazofarenks Ca Hakkında Bilgi Almaka İstiyorum"
hocam merhaba ben bu nazofarenk ca hakkında bilgi almak istiyorum   belirtileri ve sebepleri ile hangi muayene sonucu tespit edilme durumu var   mesela MR ile ortaya çıkabilirmi yada doktorun muayenei ile ortaya çıkabilrimi    
birde hocam ben boğaz şikayet için özel bir hastaneye başvurdum  sinüzit+geniz akıntısı+en önemlisi ise nazofarenksin çok kızardığını falan bişeyler dedi    ben şu an sonuçları bekliyorum acaba bu sonuçlar kötü bir hastalık olması durumunda o sonuçlarda ortaya çıkarmı     ben 22 yaşında kamu personeliyim   sigara ve *****e dokunmadın bile   son bi soru hocam dilin gün içinde sürekli sarı renkte veya yediğiniz bi yiyeceğin rengini almaı doğalmıdır benim dilim hep sarı oluyor genelde  mesela cola içince siyah, fanta içince sarı oluyor  diş fırçamla temizlediğimde ise normale dönüyor  hocam şu sorularıımı yanıtlasanız çok seviirim  
Yard Doç Dr Özcan YILDIZ
04 15 19
Sayın üye,Nazofarenks kanseri sinsi başlayabilir Burunda ya da boyunda kitle, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, burun kanaması, duyma kaybı, başağrısı, kulak çınlaması ve ağrı, disfoni (ses değişiklikleri, genizden konuşma) görülebilir Asyalı hastalarda, Ebstein Barr virüsü enfeksiyonlarına sekonder görülebilir Genellikle nazofarenks tomografisi ile kolayca tespit edilebilir Dilin farklı renk alması yiyeceklerle ilgisi olabilir bu gayet doğaldır
Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz
|
|
|