![]() |
Sigarayı Bıraktıran Yeni Yöntem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bıraktıran Yeni YöntemSigara bağımlılarına yönelik uygulanan, kulaktan yapılan elektrik masajıyla sinir hücrelerinin uyarılması sonucu beynin nikotin ihtiyacından kurtarılması yöntemiyle sigara bırakmada yüzde 90 başarı elde ediliyor ![]() Alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılan ve beynin kendini 'nikotinsizlik' durumuna adapte etmesi sırasında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen yöntemle bağımlılara, kulak arkasından elektrik akımıyla masaj yapılıyor ![]() ihtiyacından kurtuluyor ![]() Adapazarı'nda faaliyet gösteren, sigara bıraktırma merkezinde uzman görevli Sevda Erus, bu uygulamanın dünyada yaygın olarak kullanıldığını belirterek, şu ana kadar 90 bağımlı üzerinde çalıştıklarını ve yüzde 90 başarı elde ettiklerini kaydetti ![]() Tedavinin 5 seanstan oluştuğunu belirten Erus, şunları söyledi: ''Bu sistemdeki en önemli özellik, nikotine nikotin olarak değil de endorfin olarak cevap vermesi ![]() ![]() ![]() vücudun endorfin salgılamasını sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''DESTEK ÖNEMLİ'' 6 ay önce 30 yıldır içtiği sigarayı bıraktığını belirten Gülçin Mert (49) ise şah damarının tıkanıklığı nedeniyle geçirdiği kısmi felç sonucunda, sigarayı bırakma kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti: ''Sigarayı bırakmayı çok kez denedim ama başarılı olamadım ![]() ![]() merkeze geldim ve 21 Kasımda seansa girerek tek seansta sigarayı bıraktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|