Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumemede fibrokistler

Soru:"Memede Fibrokistler"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Memede Fibrokistler"

merhababen Aliye YALMANbundan 4 yıl önce sol mememde bir kitle bulundu ve alındıSonuç iyi huylu çıktıŞu an devamlı 3 ayda bir kontrollere gidiyorumFakat son çektirdiğim mamografi sonucu SONOGRAFİ çekilmem istendiMamografinin sonucu şudur: Tüm memeyi etkileyen radyoopak dansiteler yer almaktadırDeğişik boyutlu yuvarlak ve bazıları amorf opasiteler adeta birbiri üstüne süperpoze olmuş görünümdedirRadyomorfolojikpolimorfizim fibrokistik değişikliği çağrıştırmaktadırMamografik diagnostik sensitivite azalmış olduğundan sonografi önerilmektedir fakat ben bugün doktora gittim, bana bu söylenen filmi çektirmedi ve 3 ay sonra tekrar gitmemi söyledilütfen beni aydınlatırsanız size çok teşekkür ederimiyi günler

DoçDr Omer ETLIK

2804 23:20:43

bana verdiginiz bilgilere gore fibrokistik meme yapısına sahipsiniz Bu durumda mammografinin basarısı azalırken ulstrasonografi ile kör kalan noktalar degerlendirilebilir Yasınızın genc olması ve daha onceki tetkik ve biyopsilerinizde iyi huylu kistlerin tespit edilmesi olumlu noktalar Muhtemelen su andada benzer kistleriniz vardır Ancak bunu US ile gormek gerekir
US zararı olmayan kolay birinceleme yontemi olması sebebiyle bir an once US yaptırırsanız zihnen rahat edersiniz
selamlarımla
DocDrÖmer Etlik
sema hastanesi radyoloji
dragos istanbul

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com