Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
soruboyun düzleşmesi

Soru:"Boyun Düzleşmesi"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Boyun Düzleşmesi"

İyi günler doktor beyBen kısaca kendimden bahsetmek istiyorumYaklaşık 3 aydır bilgisayar mühendisi olarak işe başlamış bulunmaktayım2 ay önce bir baş ağrım olmuştukesintisiz dvm etti ve norolojik olarak incelendim mr çekimi oldu ama sonuçta gerginlik tipi baş ağrısı denildiDaha sonra şiddetli boyun ağrısı başladı bunun içinde beyin cerrahisine gittim ve boyun mr ıda çektirdimVe boyunda düzleşme olduğu görüldüAkabinde fizik tedavi uzmanına gittim ve kas gevşetici hap ve ağrı kesici hap verdi15 gün süreyle kullanıp gelmemi sölediBu hapları kullanıyorum ve sıcak su torbası da kullanıyorum ama boyun ağrılarım çok şiddetlendi yüzümde gerilme ve başımda ağrılar oluyor sürekliHergün ağrı söz konusuİşime odaklanamıyorum bütün bunlar düzleşmenin sonucunda olan belirtilermidirEndişe duyamaya başladım ağrısız günüm olmuyorBu durumda ne yapma gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirimŞimdiden teşekkür ederim
ProfDr Vural KAVUNCU

31 21:12:11

Boyun düzleşmesi çoğunlukla kasların gerilmesi sonucu meydana geken bir bulgudur Miyofasyal ağrı sendromu denilen ağrılı bir kas hastalığında her kasta belli noktaların tetiklediği ve yayılma gösteren ağrılar olur Baş ağrısı ve yüğz ağrısına da neden olabilir Psikolojik ve fiziksel stresinn yanısıra ergonomik olmyan çalışma koşulları tetikleyebilir İlk önce çalışma koşullarınızı gözden geçirin Bilgisayar ekranına ve klavyeye doğru eğilmeyinBu parçaların altına eğimli yükseltmeler koyarak göz koltuğunuzun arkasına dayanarak monitorun de goz seviyenize gelmesini sağlayın Dİz üstü bilgisayarlar için özel aparatları satılıyor AYrıca uyurken visko yastık (bulabilirseniz 75 dansite) kullanın Ayrıca bazı fizk tedavi eğitim sitelerinde bulabileceğiniz boyun ve sırt egzersizleri vardır Bunları uygulamaya çalışınKendi kendinize uygulayabileceğiniz masaj aletleri var, bazıları ısıtma da sağlıyor Bütün bunlara rağöen sorun devam ediyor ise yolunda gitmeyen bir şeyler olabilirTekrar doktora başvurun
Prof Dr Vural Kavuncu

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com