Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorukaraciğer enzimlerim yüksek

Soru:"Karaciğer Enzimlerim Yüksek"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Karaciğer Enzimlerim Yüksek"

Merhaba, Uzun süre(6yıl) ara ara mide tedavisi gördüm Son iki yıldır neredeyse düzenli ilaç içiyorum İçmediğim zaman ağrıdan duramıyorum Şu a Lansor kullanıyorum Bunun dışında herhangi bir ilaç içmiyorum Bu şikayetlerle doktora gittim Endoskopide midemde sorun olmadığını söylediler fakat karaciğer enzimlerim ALT ve AST seviyelerim çok yuksek 169 boyum, 58 kilo ağırlığındayım HBs Ag, antiHBs ve antiHCV, Ultrason tetiklerimin sonucu normal çıktı Ramazan sonrasında doktora gideceğim fakat size de ihtimalleri danışmak istiyorum Teşekkürler, esra

DoçDr Yusuf AKCAN

021018:04:28

ALT ve ast yüksekliğinde ülkemizde ilk akla gelen sebepler Hepatit virüsleridir bunlar hepatit A, B,C ve Delta ve E virüsleridir alt ast ne kadar yüksek olduğunu yazmamaışsınız 10 kat kadar yüksek bir enzim seviyesinde akut HEpatit A, B,C , Delta ve E den şüphelenilir akut hepatitlerde anti HBc IgM, anti HAV IgM, Nti HEV bakılmalıdır

kronik viral hepatit söz konusu ise enzimler 2-3 kat civarında yüksek olmaya meyillidirler akut bulantı kusma ve sağüst batın ağrısı olmaz bunlarda Hbs Ag ve anti HCV negatif ise diğer hepatit sebeplerine yönelinmelidir

hepatit sebepleri aşağıda mevcut ve ilgili testler yanına yazdım kolay gelsin

*****dışı yağlı karaciğer hepatiti: özel bir testi yok ultrasonda karaciğer yağlanması ve diğer sebeplerin olmaması ve biyopsi ile kesin tanısı konur

Otoimmun hepatit: ASMA, Anti-LKM1, ANA

Primer bilyer siroz: AMA

Hemokromatoziz: serum demiri, bağlama kapasitesi, ferritin

Wilson hastalığı: seruloplaszmin, 24 saatlik idrarda bakır
<br style="color: rgb(255, 0, 0);">alfa 1 antitripsin eksikliği: alfa 1 antitripsin düzeyi
Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com