Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumeme rahatsızlığı

Soru:"Meme Rahatsızlığı"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Meme Rahatsızlığı"

22 yaşındayım, yaklaşık 3 yıldır meme ağrısı çekiyorum bi çok muayene oldum hiç bişi çıkmadı ama hala devam etmekte Feminex diye bi ilaç kullanıyorum ne gibi bi rahatsızlığım olabilir geçenlerde başka doktorada gittim psikolojikte olabileceğini söyledi
DoçDr mehmet KILIC

212025

öncelikle geçmiş olsunkadında meme ağrısı en sık rastlanan şikayettir Adet yaklaşma döneminde şikayet artabilir Bu en sık rastlanan meme ağrısı formudur Diger formu ise adet ile ilgisiz olanıdır Bunlar kadında salınan östrojen ve progesteron hormonu salınımındaki dengesizlikten kaynaklanır(oransal) Diger sebepleri ise fibrokistik hastalık, meme kanallarında genişleme, meme başı akıntıları, iltihabi olaylar, nadirende daha çok ileri yaşta meme kanseri sebebiyle olur Sizin yaş grubunuzda en sık sebep hormon dengesizliği ile ilgili olandırEğer muayene ile ve ultrasonoğrafi ile bir patoloji saptanmamışsa diyet ( kafeinsiz gıdalar), basit ağrı kesici ilaçlar hormonal ilaçlar sırayla verilebilir Kişinin sıkıntı ve stres durumlarında bu ağrı şikayetleri artar veya ağrıya daha fazla odaklanır Tedavinin ilk basamağı hastanın bu durumun kanser olmadığını, kansere sebep olmayacağını bilmesidirsaygılarımlaDoç Dr Mehmet KILIç

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com