|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
sorudiz kapaagımda gun gectıkce artan bır sısıme ve siddetli agrı |
![]() |
Soru:"Diz Kapaagımda Gun Gectıkce Artan Bır Sısıme Ve Siddetli Agrı" |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soru:"Diz Kapaagımda Gun Gectıkce Artan Bır Sısıme Ve Siddetli Agrı"merhaba hocam ben yaklasık 18 yıl önce sol dizımdeki bır problemden dolayı adana devlet hastahanesınde tedavı olmaya basladım uzun suren kontroller sonucunda doktorlar amalıyata karar verdıler (diz kapaagımdakı problem gun gectıkce artan bır sısıme ve siddetli agrı) amaliyat sonucunda diz kapagımın alt kısmında kı kemıkte zedelenme olması sonucu sarı su toplamıs denıldı ve problemlı kısmın alındıgı belirtildi diz kapagımdan alınan parcanın tahlıl sonucu kemık kanseri denıldı (osteosarkom) daha tedavımın devamı ıcın ankara onkolojı hst nesıne gonderıldım burada tekrar tahlıl yapıldı ve buradakı sonucta dev hucrelı tumor (giantcell)cıktı yaklasık 6 ay once dızımde tekrar sısıme meydana geldı sıslıgın bır kısmı kemık olarak ortaya cıktı ama dıger bolumlerdekı sısme anlasılamdı adana balcalı hst nesınde biopsi yapıldı ve buyumenın kemık oldugu soylendı fakat tekrar cekılden tomografı ct sonucuna gore kıtleen suphelenıldı ve son olarak da 01-04 tarihinde pet-ct cekıldı pet ct degerleri asagıdakı gıbıdır Bulgular Sol femur lateral kondılde ekspansıyon ,dejenerasyon ve anterıor kesımde ekleme dogru uzanan kemık lezyonu mevcuttur bu duezeyde suvmax 4 ![]() bub sonuca gore tekarar bıopsı yapılması gerekıyormus hocam ben bu sonuclara gore nereye basvurmam gerekıyor ve ya ne onerırsınız degerler bırbırınden cok farlı bu yardımcı olursanız sevırınım sımdıden tesekurler Yard ![]() ![]() ![]() 08 ![]() ![]() Dev hücreli kemik tümörleri genellikle selimdir ancak nadiren habis de olabilir ![]() ![]() Yazının Orjinali için Lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|