Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
artıyor, bakterilerin, dirençleri

Bakterilerin Dirençleri Artıyor

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakterilerin Dirençleri Artıyor

Uzmanlar, dünya çapında eşgüdüm ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek, önlem alınmadığı takdirde hastalıkların insan ömrünü kısalttığı eski zamanlara dönebileceğimize dikkat çektilerWashington da toplanan tıp kongresinde konuşan uzmanlar, bakterilerin antibiyotiklere direncinin yaygınlaştığını, AIDS ve sıtma patojenlerinin de ilaçlara direnç gösterdiğini belirttiler ve bu kaygı verici duruma çare bulabilmek için dünya çapında eşgüdüm gerektiğini vurguladılar
â??Alliance for Prudent Use of Antibioticsâ? adlı Amerikan derneğinin başkanı Dr Stuart Levy, kongreye sunduğu bildiride, â??Eşgüdüm ve işbirliği yaparak çabalarımızı yoğunlaştırmazsak, hastalıkların insan ömrünü kısalttığı eski zamanlara dönerizâ? diyerek uyarıda bulundu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilisi Thomas O Brien de mikropların direncinin artmasını, â??görmemezlikten gelmeye çalıştığımız gerçek tehlikeâ? olarak nitelendirdi
DİRENÇ KAZANIYORLAR

Uzmanlar, 40 lı yılların ürünü antibiyotiklerin sanayi ülkelerinde gereğinden fazla kullanılmasının, mikropların direncinin artmasında başrolü oynadığını düşünüyor

Sanayileşmiş ülkelerde AIDS virüsü ve sıtma parazitlerinin de artık tedaviye direnç gösterdiğinin gözlendiğini belirten uzmanlar, tedavi edilemeyen hastalıkların sağlık personeli arasında da yayıldığını, bunun da bakterilerin direncinin arttığını gösterdiğini kaydettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com