Hangi Gıdada Hangi Tehlike |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hangi Gıdada Hangi TehlikeSouthampton Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, özellikle çocuklara yönelik şeker, pasta ve gazlı içecek gibi ürünlerde bol bol kullanılan E kodlu katkı maddelerinin derhal yasaklanması gerektiği belirtildi Uzmanlar, ailelerin sigara için açılan tazminat davalarının benzerlerini bu katkı maddelerini kullanan gıda firmalarına açabileceği uyarısı yaptı Hangi gıdada ne tehlike var? * E102 (Bisküvi, tatlılar): Hiperaktivite, astım * E124 (İçecekler, bisküvi, tatlılar): Alerji, tahammülsüzlük * E110 (dondurma, içecekler, tatlılar): mide sorunları, alerji * E122 (jel tatlılar, hazır yemekler, bisküvi): Alerji, tahammülsüzlük * E104 (Tatlılar): Hiperaktivite, astım * E129 (Gazlı içecekler, kokteyl sosis): Aşırı duyarlılık * E211 (Gazlı içecekler, fırında hazırlanan gıdalar, lolipop): Hiperaktivite, astım Kaynak : Bayposta com |
|
|
|