![]() |
Haftada En Az İki Kez Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haftada En Az İki Kez BalıkBalık, kolay sindirilebilir protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum kaynağı olması nedeniyle beslenmede büyük öneme sahip ![]() Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde görev yapan Doç ![]() ![]() ![]() Omega 6 yağ asidinin öneminin önceden beri bilindiğini belirten Çolakoğlu, Omega 3 yağ asidinin insan sağlığına olumlu etkilerinin ise son yıllarda anlaşıldığını açıkladı ![]() Omega 3 yağ asidi balık ve su ürünlerinde, Omega 6 yağ asidi ise özellikle uskumru ve sardalya balıklarında yüksek oranda bulunuyor ![]() Bu yağ asitleri kalp damar sağlığı, beyin ve hücre gelişimi, bebek ve çocukların sağlıklı büyümesi ile hamile ve emziren kadınlarda olumlu etki yaratıyor ![]() Çolakoğlu, "Yetişkin insanda bu yağ asitlerinin belli dozlarda periyodik olarak alınması özellikle yaşlılarda, dolaşım bozukluğu ve kalp damar hastalıklarının tedavisinde veya kısmen iyileştirmede etkili olmaktadır ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() Çolakoğlu, taze balığa, yağ asidi kompozisyonu yönünden en yakın ürünün dondurulmuş balık olduğunu belirtti ![]() Dumanlanmış ve marine edilmiş balık isesıralamada dondurulmuş balığıtakip ediyor ![]() Çolakoğlu,balıkların nasıl tüketilmesi gerektiğine de değindi: "Satın alınan balıklar evlerde mutlaka pişirme teknikleriyle tüketilmelidir ![]() ![]() Bunun için işlenmiş balıklardan uzak durmamak, aksine onları tüketme yönünde eğilim göstermek gerekmektedir ![]() ![]() Kaynak : İnternethaber |
![]() |
![]() |
|