![]() |
Doktorunuzla Menopoz Hakkında Nasıl - Menopoz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doktorunuzla Menopoz Hakkında Nasıl - MenopozKadınların büyük bir çoğunluğu doktorlarıyla konuşmaktan çekinirler ![]() lar ![]() ![]() Ne yazık ki, bu tüm kadınlar için geçerli değil ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bölümde, gerek duydukları bilgiyi isterken zorlanan kadınlara yardım etmeyi amaçladım ![]() Bu sayfalarda doktorlarla aranızda geçebilecek olası konuşmaların kısa bir listesini bulacaksınız: Doktorlarla Aranızda Geçebilecek Konuşmalarda Kılavuzunuz *”Dr………… ![]() ![]() ![]() kurcalayan bir iki soru var ![]() *”Bana neden ……… ![]() *”Bu konuda nasıl daha fazla bilgi edinebilirim?” *”Bunu neden tavsiye ettiniz?” *”Bu anlattıklarınız benim durumuma ne bakımdan uyur yor?” *”Ailemde hormon almamı gerektiren bir vaka yok ![]() *”Osteoporoz, kalp hastalığı riski olan veya şiddetli meno*poz sıkıntıları olan kadınların hormon tedavisine gerek duy*duğunu biliyorum ![]() *Hormon takviyesi tedavisinin uzun süreli kullanımıyla do*ğacak yan etkilerden korkuyorum ![]() *Doğal seçenekler konusunda biraz bilgi verir misiniz?” *Tam olarak anladığıma emin olmak istiyorum ![]() ![]() ![]() şöyle… değil mi?” *”Lütfen, bu konuyu bir kez daha anlatır mısınız?” *Anlamadım ![]() ![]() ![]() *Bu konuyu anlamama yardımcı olur musunuz?” *Bir karar vermeden önce biraz zamana ihtiyacım var ![]() ![]() *”Bu konuda karar vermeye hazır değilim ![]() *”İlaç firmasının prospektüsünden başka nereden meno*pozla ilgili bilgi edinebilirim?” *”Yetmiş yaşın üstündeki kadınlarda, ağırlık çalışmasıyla kemik yoğunluğunu artırıp osteoporozu geciktiren son araş*tırmayı okudunuz mu?” *”Bu tavsiyeniz pek içime sinmedi ![]() *”Hastalarınız ortalama ne kadar süreyle hormon tedavisi görüyorlar? Neden?” *”Bunu yapmak istemiyorum ![]() *”Bu konuda size katılmıyorum ![]() ![]() Kaynak: Cinsel Sağlık |
![]() |
![]() |
|