Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekilmesorularınızın, diş, etinde, yanıtları

Diş Etinde Çekilme(Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diş Etinde Çekilme(Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor

Dt Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (SorularınızınDiş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (SorularınızınDiş etim çok ağrıyor (Sorularınızın

Merhaba ben 17 yasındayım benim üst dişlerim yüzünden pelşteklik oluşuyor sigorta teli karşılar mı karşılarsa ne kadar bölümünü karşılar şimdiden teşekkürler cevabınız için

Ödeme koşullarını tedavi olmak istediğiniz kurumla görüşmelisinizSize bu konuda tam bir bilgi vermek mümkün değil

Dişimi çektirdim morfinin etkisi geçince ağarmaya başladı ve ertesi günü şiti ve şimdi çok acıyor bu normal mi ne yapmalıyım şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Bazı çekimlerde böyle sorunlar olabiliyor Tekrar hekiminize danışmalısınız ve gerekli görürse antibiyotik kullanmalısınız

Dişetimde iltihaplanma oluştu yaklaşık iki ay önce kanal tedavisi ve dolgu yaptırmıştımNeden kaynaklı olabilir Hekim hatası mı?

Sizi görmeden ne olduğunu söylemek zor Dişinizin kanalında bir sorun olabilirKanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor

Merhaba hocam benim dişetlerimde çekime var hangi hekime gittiysem temizlediler ve antbiyotik verdiler ama düzelmedi cumartesi açık olan ağız ve diş sağlığı yerleri var mı bunu da belirtirseniz sevinirim

Dişeti çekilmesi geri dönmezYapılan tedavilerle ve sizin ağız bakımınıza göstereceğiniz özenle o seviyede tutulmaya çalışılırBir dişeti uzmanına (periodontolog) danışmanız gerekiyorBirçok özel klinik ve muayenehane Cumartesi çalışmaktadır

Merhaba doktor hanım benim de 20lik dişim çıkıyor ama beni çok zorluyor yani diş etim tamamen açılmış durumda ama diş bir türlü uzamıyorum ve sürekli ağrı ve kanama yapıyor aldırmaya mecbur muyum ve çok korkuyorum en uygun şekilde nasıl yaptırabilirim şimdiden çok teşekkür ederim

Gömük kalan ve enfeksiyona neden olan 20 yaş dişlerinin mutlaka alınması gerekiyorCerrahi konusunda uzman bir hekime danışırsanız endişelenecek bir şey olmadığını göreceksiniz

20'lik dişim çıkıyor ve yutkunmakta zorluk çekiyorum sanırsam bademciğim de şişti bu ağrılar ne zaman geçeryada uzun bir süre çekmem mi gerekir o bu ağrıları

Bu tür sorunlara (ağrı,şişlik,enfekiyon vs) neden olan 20 yaş dişlerinin mutlaka alınması gerekirŞikayetiniz geçse bile bir süre sonra büyük ihtimalle tekrar başlayacaktırCerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekiyor

Öncelikle merhabalar ben çürük olan bi dişime kanal tedavisi yaptırmaya kalkıştım tam 20 gündür gidip geliyorum dişimde şiddetli bi acı olduğu için doktorum sinirlerimi alamıyor iki kutu antibiyotik kullandım iltihap vardır diye ama hala anesteziden sonra müthiş acı hissediyorum ve sinirlerim alınamıyor bana ne önerirsiniz şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

Kanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışmanızı tavsiye ederimSizi görmeden net bir şey söylemek zor

Kök dişimin ortasında hafif çukur kenarları hafif beyaz ve siyah karışımı olan bir şey var diğer yandaki kok dişimde ise kenarında hafif siyahlık var ne anlama geliyor bu yanıtlarsanız sevinirim yaşım 17

Diş taşı olabilirBir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir

Birkaç ay önce annemin dişlerinde kist olduğunu öğrendim annem ameliyat olmak istemiyor sizce bu yayılabilir mi kötü bir şey var mıdır sizce ya çoookkk korkuyorumKorkmama gerek var mı?

Kistin yavaş yavaş büyüme ihtimali vardırKanal tedvisi ile iyileşmeyecek kadar büyükse mutlaka temizlenmesi gerekirBu tür işlemler lokal anestezi altında yapılır ve siz hiç bir şey hissetmezsinizBirçok hastaya rutin olarak uygulanmaktadırDoktoruyla da görüşüp annenizi ikna etmeye çalışın

Ben 17 yaşındayım daha yeni düzenli dişlerimi fırçalamaya başladım ama dişeti kanaması oluyor galiba birazda dişeti çekilmesi olmuş ne yapmam gerek

Muhtemelen diş taşınız varBir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor

Dişim çok kötü ağrıyor

Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız gerekiyor

6 ay boyunca sürekli dişlerimi fırçaladım ama nedense dişlerim beyazlamıyor nasıl beyazlamasını sağlayabilirim???

Bir diş hekimine danışıp beyazlatma işlemi yaptırmanı gerekiyorizin kendi uygulayacağınız teknikler dişlerinize zarar verebilir

Merhabaoğlum 3 yaşını doldurdu şu an dişleri tam ama köpek dişleri sivri acaba bunun bir zararı var mı? Teşekkürler

Hiç bir zararı yok

Merhaba,ben iki yıl önce dişimde oluşan lezyon nedeniyle,operasyon olup lezyon alındı (üst azı) bir sene sonra sorunlu dişimin damak kısmında bir şişlik oluştu, iltihaplı şişlk olduğunu söyleyip patlattı tamamen kaybolmadı,şimdi yine bir sene geçti e tekrar büyüdü bu sefer doktorum temizleyip dikiş attı sizce doğru bir işlem mi yapıldı sebebi nedir?teşekkürler

Sizi görmeden nedini hkkında net bir şey söylemek zorBu tür lezyonar tekrarlayabiliyor ve tekrarlayınca yenden temizlenmesi gerekiyorCerrahi konusunda uzman başka bir hekime daha danışıp fikrini alabilirsiniz

Zirkon porselen kaplama yaptırdıktan sonra gülüşümü kaybettim Gülerken bütün dişlerin ve çok hafif de dişetlerim görünüyordu şimdi ise dişlerim yarısına kadar ancak görünüyor, yüzüm çöktü, ağzım dişsiz yaşlı nineler gibi sanki içe çökmüş gibi hissediyorum Sizce sorun neden kaynaklanmış olabilir?

Bu tür işlemler sırasında birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdırBunlardan bazıları hastanının,yaşı,dişetlerinin durumu,yüzün şekli,dişlerin durumu vsBunlara göre malzeme ve dişlerin formuna karar verilirSizi görmeden net bir şey söylemek zorEstetik ve protez konusunda deneyimli bir diş hekimine danışın lütfen

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

wwwcreadentacom[/b]

info@creadantacom
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com