Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dişimde, kaşınma, sorularınızın, tatlı, yanıtları

Dişimde Tatlı Bir Kaşınma Var (Sorularınızın Yanıtları)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dişimde Tatlı Bir Kaşınma Var (Sorularınızın Yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor

Dt Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (SorularınızınDiş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (SorularınızınDiş etim çok ağrıyor (Sorularınızın

Geçen hafta dişim ağrıyor sanıyordum fakat anneme deyince 20'lik diştir dedi şimdi ise az az ağrı ve tatlı bir kasınma varyaklaşık bir hafta sonra yurtdışına en az iki aylık bir seyahatim olacaksorum su: ne yapıyımağrı kendisinden geçip dışım çıkar mı yoksa ameliyat mı gerekir şimdiden çok teşekkür ederim

20 Yaş dişleri bir kere ağrı ve şişlik yapıyorsa bu tekrarlıyorMutlaka aldırmanız gerekirYurtdışında size sorun çıkartırsa daha çok zorlanabilirsinizCerrahi konusunda uman bir diş hekimine danışın

20'lik dişim ağrılı bi şekilde çıktışuan gömülü görünmüyor bile Dipte kalıyorhafif sol alt tarafıma batma yapıyoağrı yokçektirmem gerekiyor mu? Sonradan ağrı yapar mı acaba? Cevaplarsanız sevinirim

Yarı gömük 20 yaş dişleri ciddi ağrılara ve enfeksiyona neden olabiliyor ve bu mutlaka tekrarlıyorDişinizi aldırmanız gerekiyorCerrahi konusunda uzman bir diş hekimine danışın lütfen

Ön dişimin birinde kararma var tedavisi var mı cevabınızı bekliyorum teşekkürler

Sizi muayene etmeden kararmanın sebebini anlamak mümkün değilÖncelikle sebebi belirlenmeli ve buna göre bir tedavi söylenmeliBir diş hekimine danışmanız gerekiyor

İyi günler hocam benim önemli bir sorunum var bebeğim 18 aylık ağzı sürekli akıyor dişlerinden dolayı olabilir mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim

Diş çıkartırken böyle durumlarla karşılaşılıyor Yapabileceğiniz çok fazla bir şey yokAma yine de çocuk doktorunuza bir daha danışmanız faydalı olabilir

Benim sorunum ön dişimi çektirdim yaptıracağım nasıl bir şey tavsiye edersiniz beni aydınlatırsanız çok memnun olacağım

Sizi görmeden net bir şey söylemek zor ama seçeneklerinizden bir tanesi implant uygulanması,diğeri ise maryland köprüFakat yanlardaki dişlerinizi kestirip köprü yaptırmak yan dişlerden de madde kaybına neden olacağından tercih etmemeniz gerekir Öncelikle implant ve sadece dişlerin arka bölümünden aşındırma yapılıp tutuculuk sağlanan maryland köprüyü düşünmelisinizEstetik diş hekimliği konusunda uzman bir diş hekimine danışmanız gerekir

Hocam ben 16 yasındayım dişimin sinirleri felan alındı sonrada diş takılacak ama ben oluyorum temizlendi çok ağrı yapıyor ne yapmam lazım lütfen haber verir misiniz?

Hala ağrı varsa diş tam iyileşmemiş demektirKanal tedavisi konusunda uzman bir diş hekimine danışman gerekir

Üç buçuk yaşında kızım var 2 tane azı dişi sık sık ağrı yapıyor ve yanağı şişiyor dr götürdüm çekilmesi gerekiyor dedi ama ben çektirmekten korkuyorum çünkü yenisinin çıkmama gibi bir risk i olduğunu duydum ne yapmalıyım sizce ( çekildikten sonra yenisi çıkmayan örnekler var çevremde )

3,5 Yaşında ağızda olan dişler süt dişleridir ve bunlar düşüp yerine sürekli dişler gelecektirBu sürekli dişlerden birini çektirirseniz yenisi gelmezKızınızın şu an ağzında bulunan süt dişleri sürekli dşlere rehberlik edip düzgün sürmelerini sağlayacağından normal zamanda düşmesi tercih edilirCiddi şişlik yapıyorsa ve tedavi edilemeyecek gibiyse çekim düşünülebilir,ama önce tedavi denenmelidirBir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışmanız faydalı olacaktır

Azı dişimi bir süre önce dolgu yaptırdım,fakat dolgumda oynama olduğu için tekrar yapıldı,kanal tedavisi ile birlikte tekrar yapılan dolgum,şu an çok ağrıyor ,alt,üst çenemi birbirine vuramıyorum bile çok acı veriyordişçim ağrı kesici kullanmam gerektiğini söylüyor yeni olduğu için ağrı yapar diyordişimde yükseklik yokfakat dolgumla epey oynadı başıma ileride dert açar mı? Teşekkür ederim

Çok ciddi bir ağrınız varsa bir sorun var demektirTekrar hekiminize veya kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışın

Üç haftadır dişimdeki iltihap kurumuyor dolguyu açtılar iltihap dışarı aksın diye fakat bir haftadadır iltihap hala kurumadı ve geçici dolgu yapıldı ağrı yok tekrar gittiğimde tamamen dolgu yapıp kapatacaklar fakat bu tehlikeli değil mi iltihaplı dişi kapatmak tam kurumadan doğrumu bu yöntem

Dişten dışarıya gelen bir iltihap yoksa ve sizi de ağrınız yoksa diş tamamen kapatılıp dolgu yapılırDişin kökündeki iltihap bu tıkanmış steril ortamda zamanla küçülecektirYani bu uygulanan bir yöntem endişelenmenize gerek yok

Dişlerimin önünde hem alt ve üst çenedeki dişlerde felaket bir sızlama var doktora gittiğimde diş taşları dedi temizlendi yine geçmedi daha sonra başka diş doktoruna gittim üst çeneye flor tedavisi yaptı alt çeneye 3 gün sonra gelin yapacağız dedi fakat yine geçmedi florun dişleri sararttığını da okudum zaten çok beyaz olmayan dişlerimin daha çok sararmasını da istemiyorum ama sızlama geçmiyor yeğenimin başına gelmiş kenacort krem sürdüm dişlerime geçti diyor bilmeden kullanmak istemedim sız ne önerirsiniz dişlerimi de sensodyne f le sabah akşam fırçalıyorum yaşımda 46 ilk defa diş rahatsızlığı çekiyorum önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Sizi görmeden net bir şey söylemek zorKenacort aft için kullanılan bir medikamenttirFlor ise kesinlikle dişleri sarartmaz ,öğrendiğiniz bilgi yanlış bir bilgiÇok fazla diş sıkıyorsanız bu da hassasiyete neden olabilirTekrar bir diş hekimine danışmanız faydalı olacaktır

Dişeti çekilmesi hastalığım varbir tane dişetime dolgu yaptırdımama şu an 3 dişetime daha dolgu yaptırmam gerekiyorbu yüzden dolgu yaptırıyorum ama başka bir dişimde de dişeti çekilmesi oluyorbu gidişle bütün dişetlerime dolgu yaptırmak zorunda kalacağımbu hastalığın nedeni nedir? Bunun için ne yapmam gerekiyor?

Dişeti hastalığının birçok nedeni varırBunlardan birkaçı genetik,ağız bakının kötü olması,diş sıkmak veya gıcırdatmakvsDişeti hastalığı için bir diş eti uzmanına(periodontolog) danışmanız ve tedavi şeklinizin belirlenmesi gerekir

Dişim çok ağrıyor ve köyde olduğum için bir dişçiye gidemiyorum ve sizden bu ağrıyı dindirmem için sizden yardım istiyorum ne yapmalıyım acil yardımBu acıya dayanılmaz

Maalesef sizin yapabileceğiniz tek şey ağrı kesici kullanmakÇevrenizde size yakın olan gidebileceğiniz hastaneleri veya diş hekimlerini araştırmaya çalışınÇok geçmiş olsun

8 yaşında bir oğlum var yeni çıkan dişleri bebek dişlerine göre sararmış büyüyor ve yeni çıkan dişleri üzerinde beyaz noktacıklar var ne yapmam gerekir?

Dişlerindeki lekeler dişi gelişimi sırasında kullanılan bir ilaç nedeniyle,veya dişin yapısından kaynaklanıyor olabilirBir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışmanız gerekir

23 yaşındayım ve 20'lik dişlerim çıkıyorönce şişiyor ve daha sonra çene kemiğim ağrıyor ağrı 2-3 gün devam ettikten sonra dişimin sadece 1 ucu çıkıyor hatta bazen şişlik ve ağrıları boşa çekmiş oluyorum diş çıkmıyor fakat bir müddet sonra tekrar aynı ağrılar başlıyor20'lik dişler çıktıktan sonra bir problem yoksa illa çekilmek zorunda mı? Bunu öğrenmek istiyorum Çıkana kadar ağrıları çekiyorum çıktıktan sonra problem yoksa çektirmek istemiyorum Size danışmak istedimşimdiden ilginize teşekkürler

Dişiniz çıkamadığı için ağrı ve şişlik yapıyorYani sürmesini beklemeniz anlamsı bu sorunlar sürekli tekrarlayacaktırMutlaka bir diş hekimine danışıp dişinizi aldırmanız gerekiyor

Kızımın dişleri çok çürük 11 yaşında çektirmeli miyim?

Kesinlikle çektirmemelisinizBir daha bu dişlerin yerine diş gelmeyecektirMutlaka bir çocuk diş hekimine(pedodontist) danışıp dişlerini tedavi ettirmelisiniz

Merhaba; dişime iplant tedavisi uygulanması gerektiğine dair bilgi alıyorum gittim tüm diş uzmanlarından çünkü boş olan dişimin hemen arkasında dolgu var !!! ve köprü öneriyorlar fakat henüz 22 yaşındayım biraz fikir alabilir myım ?? TEŞEKKÜRLER

Arkadaki dişinizden madde kaybı olduğu için ve implant uzun süreli bir tedavi olduğu için köprü öneriyor olabilirlerAma implant yapılmasını engelleyen herhangi bir durumunuz yoksa ve siz arka dişinizi ve ön dişinizi biraz daha kestirtip köprü yaptırmak istemiyorsanız size implant yapılabilirİmplant konusundan deneyimli bir diş hekimine danışmanız gerekiyor

Merhaba benim sorunum,üst damağıma 4 adet implant yaptırdımşöyle izah edeyim ben size ,sıcak bir şey içtiğim zaman biri sıcakta hassaslık yaratıyor,yanma hissi veriyorartı sağlık bakımından temizliği nasıl olurdiş arası ip kullanmak gerekmiş,nasıl kullanıldığını bilmiyorum Ayrıca diş arasından hava geliyor tam bir sağlıklı diş hissetmiyorumyardımcı olursanız sevinirim

İmplantlar ile sıcak hassasiyeti olmaz Başka bir nedenden dolayı böyle bir şikayetiniz oluyordur Hekiminize lütfen danışın Diş arası ipi uygulamalı olarak göstermek gerekir Hekiminiz bu konuda size yardımcı olacaktır

4 yaşında oğlumun köpek dişi çıkmadı neden?

Köpek dişi gömük kalmış olabilirMutlaka bir diş hekimine gitmeli ve panoromik röntgen çektirmelisinizKöpek dişinin konumu çok önemlidirÇapraşıklığa neden olabilirBir ortodontiste danışmanızda fayda var

Ben Van'dan yazıyorum hocam benim sorunum oğlumda 9 yaşına girdi dişler dökülüp yenileri çıktı ama üst ön iki dişi bayağı uzadı ön iki dişin yanındaki sağ ve sol dişler ise çok kısa kaldı acaba onlar zamanla uzar mı yoksa öylemi kalacako dişler için herhangi bir şey yapılabilir mi? Şimdiden teşekkür eder kolaylıklar dilerim

Yandaki dişlerde daha fazla uzama olmaz ama ön iki diş zamanla aşınabilir Şu an için yapılacak çok fazla bir şey yok Büyüdüğü zaman estetik olarak değişiklikler yaptırabilir

2 yaşındaki oğlumun dişlerinin kararması ve çürüme sebepleri

Demir preparatları veriyorsanız bunlar dişte renklenme yapabilirler Oğlunuz sürekli biberon kullanıyorsa veya gece süt içip dişlerini temizlemeden yatıyorsa,yaygın çürükler meydana gelebilir 2 Yaş diş fırçalamaya başlama yaşıdırMutlaka geceleri beraber dişlerini fırçalayın ve öyle yatırın

Merhabalar doktor hanım, beş gün önce yirmilik dişimi çektirdim; şimdi diş etimde ağrı ve şişme var Ne yapabilirim? Teşekkür ederim

20 Yaş çekimleri sonrası böyle sorunlar yaşanabiliyorTekrar doktorunuza danışmanız gerekir

Ben 21 yaşındayımdiş etlerim kıpkırmızı ve şişbu durum beni her yönden çok rahatsız ediyorsensadyn diye diş macununu kullanmıştım bir ara iyi gelmiştiama doktora gittim hiçbir ilaç yazmadı Sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum Ama bana neyi önerirsinizşimdiden teşekkürler

Mutlaka bir diş taşı temizliği yaptırmanız gerekir Bu işlem dışında kullanacağınız hiç bir medikament size faydalı olmayacaktırBir diş hekimine danışmanız gerekir

Yapma dişimin altındaki dişim çok feci şekilde ağrıyor ne yapmalıyım?

Dişin sinirinde bir sorun olabilirKanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

Dişlerimde çok aralık var 8tane dişim de dolgu varbir tane dişimin çekilip yerine yeni bir diş yapılması gerekiyor diş etlerim gittikçe aşağı gidiyor neden?

Dişeti çekilmesi ve kemik kaybı dişeti hastalığı belirtisidirDişeti hastalığının birçok nedeni olabilirBunlar genetik faktörler,sigara,diş sıkmak,kötü yapılmış kuron veya dolgularvs olabilir Mutlaka bir dişeti uzmanına(periodontolog) danışmanız gerekir

Alt-üst tam protez yaptırmak istiyorum en ucuz ve en pahalı alternatifler, fiyatlarını,ne kadar zamanda yapılır Üstte ön 6 dişim, alt önde 6 dişim mevcut Teşekkürler

Proteziniz 1 hafta – 10 gün içerisinde yapılabilirFiyatlar değişiklik gösterebilir,ama önceliğiniz fiyattan çok güvendiğiniz bir hekim olmalıdırProtez konusunda deneyimli bir hekime danışmanızı tavsiye ederim

Merhaba Duygu hanımbenim 20lik dişim inanılmaz ağrı yapıyor ve 20'lik dişlerimi çektirmekten korkuyorumNe yapabilirim ne önerirsinizÇoğu zaman ağrıdan duramıyorum

Sağlığınız için korkularınızın üstüne gitmelisiniz20 yaş çekimi lokal anestezi altında yapılır ve siz hiçbir şey hissetmezsinizİşlem sonrası hekiminizin tavsiyelerini dinlerseniz ve buz kompresi yaparsanız şişlik ve ağrı da minimum olurCerrahi konusunda uzman bir hekime danışırsanız işlem daha kolay ve rahat geçerİşlem sırasında CD dinlemek sizi rahatlatabilirBu tür teknikleri de denemeniz faydalı olacaktır

Laminate veneer tekniği bilgi ve deneyim gerektirirÖnceliğiniz fiyattan çok hekiminize olan güven olmalıdırİyi bir laboratuar ve özenli çalışılan bir yerde yapılan laminate veneerin tanesi 350€ dan başlamaktadırEstetik diş hekimliği konusunda uzman bir hekime danışırsanız daha fazla bilgi alabilirsiniz

Sol iki azı dişim in kenarlarından çürük başlamış araya köprü olur mu dişlerim çekilmeden birde diş çürüğü böbrek hastalığı yapar mı teşekkür ederim

Çürükleriniz temizlenip dolgu yapıldıktan sonra köprü yapılabilirDiş çürüğü böbrek hastalığına neden olmaz,ama böbrek rahatsızlığınız varsa vücuttaki su dengesi bozulacak ve bu da ağız ve diş sağlığınızı etkileyecektirAğız ve diş sağlığı konusunda daha özenli davranmanız gerekir

Hocam, benim oğlum 22 aylık 8 önde 4 tanede arkada azı dişi olmak üzere sadece 12 tane dişi çıktı henüz tam olarak katı gıda çiğneyemediği için hep yemeklerini püre haline getirmek zorunda kalıyorum Sizden bilgi almak istiyorum bu yaştaki bebekleri kaç dişi çıkar?Bilgi verirseniz çok mutlu olurum İyi günler

Bu dönemde bebeğinizin ağzında ilk süt azı dişleri çıkmış oluyor30-35 Aylık olunca ikinci süt azıları da çıkacaktır ve altta ve üstte toplam 20 süt dişi olacaktır Bebeğiniz için her şey normal gidiyor gibi gözüküyor Endişelenmenize gerek yok

Benim dişimle ilgili sorunum var ben 21 yaşın dayım köpek dişlerim normal dişlerinin üstünde doktora muayyene olduğumda damak darlığından demişti ve ne zaman istersen o zaman yaptırabilirsin demiştiazımı kapattığımda o kadar çok belli olmuyorbu konuda ne yapmam gerektiğimi bilmiyorum bilgilendirirseniz şimdiden teşekkür ederim

Bir ortodontiste danışıp ortodontin tedavi yaptırmanız gerekiyor

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

wwwcreadentacom[/b]

info@creadantacom
Kaynak: Ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com