![]() |
Sözkonusu Vatan İse Gerisi Teferruattır |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Sözkonusu Vatan İse Gerisi TeferruattırBüyükanıt'tan çok sert sözler 1 Ekim 2007Harp Akademilerinin açılış töreninde konuşan Org ![]() ![]() İşte, Anayasa tartışmalarından PKK'ya ve laiklikten TSK'ya saldırıları değerlendirdiği konuşmadan satırbaşları ![]() ![]() ![]() Genelkurmay Başkanı Org ![]() ![]() KİMSENİN GÜCÜ TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE YETMEZ KİMSENİN GÜCÜ ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİ BAŞKA BİRŞEYE DÖNÜŞTÜREMEZ ![]() ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ; SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR ![]() ![]() ![]() LAİK YAPIYI KİMSE DEĞİŞTİREMEZ YENİ ANAYASA'YI BEKLİYORUZ Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin de görüşlerinin merak edildiğini söyleyen Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Biz değiştirilmeye çalışan Anayasanın üniversite zemininde hazırlanan ilk taslağını biliyoruz ![]() üzerinde çalıştık ancak iktidar partisinin son taslağını bilmiyoruz ![]() ![]() taslağın yayınlanmasından önce yorum yapma olanağına sahip değiliz ![]() ilgilendiren konulardaki görüşlerimizi ilgili makamlara ileteceğiz" dedi ![]() LAİK DEVLET YAPISINA HASSASİYET GÖSTERMEMİZ NORMAL Kuşku duyulmaması gereken bir konunun daha bulunduğuna dikkat çeken Büyükanıt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz askerler olarak bir kez daha vurguluyoruz ![]() vardır ![]() ![]() ![]() ![]() bu temel yapıya dayalı laik devlet yapısı ve silahlı kuvvetlerin yerleşik düzenlemelerinin politik, hissi ve önyargılı yaklaşımlarla bozulmamasıdır ![]() ![]() Türkiye'de böyle atmosferin çeşitli çevrelerde oluşmaya başladığını ve geldiğimiz noktada da adeta 'devleti budayarak' bireyi yüceltmek gibi bir eğilimin ortaya çıktığını görüyoruz ![]() BİREY İÇİN DEVLET YIPRATILMAZ Tabii ki birey çok önemlidir ![]() ![]() ve birey rakip unsurlar mıdır? Devlet birey için var olan bir yapı değil midir? Devleti, bireyi ezen bir kurum olarak görebilir miyiz? Maalesef böyle görenler var ![]() TÜRKİYE’Yİ HİÇ BİR GÜÇ BÖLEMEZ, LAİK YAPISINI DEĞİŞTİREMEZ Korkularınızla, korkularımızla yaşamamamız lazım ![]() ![]() görmeyelim ![]() ![]() var ![]() görmeyelim ![]() ![]() Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını değiştiremez, bunu da yapmaya da gücü yetmez ![]() çabalarına rağmen, Türk ulusunun ordusuna olan güvenini sarsamaz ![]() Türk Silahlı Kuvvetlerinin iç politikayla ilgisi olmaz ve olmamalıdır ![]() direkleri, üniter, ulusal ve laik devlet yapımımız var olma nedenimizdir ve olmağa devam edecektir ![]() temel değerleri savunanları neredeyse ‘gerici’ olarak zihniyet sahipleri ülkemizde var olmaya ve üremeye başlamışlardır ![]() ![]() olabilecektir ![]() MALEZYA BENZETMESİNE SERT TEPKİ Türkiye’yi başka İslam ülkeleriyle kıyaslamak anlayışı var ![]() ![]() ediyorum ![]() ![]() objektif olarak, “ders çıkarmanın” temel yaklaşımı olması gerekir ![]() YEMİNİME ASLA İHANET ETMEDİM TSK formasını 53 yıldır büyük bir onurla taşıyorum ![]() üzerine el basarak ettiğim yeminle bu mesleğe başladım ![]() ![]() ihanet etmedim ve etmeyeceğim ![]() Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ anlayışı bizde var ![]() Cumhuriyeti’nin bu tür tartışmaların merkezine konulması da ayrıca kaygı verici bir husus oluşturmaktadır ![]() felsefesini, bu tür tartışmaları nefretle kınanacak durum ortaya koymaktadır ![]() Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve laik yapısına yakışmamaktadır ![]() HUDUDUMUZU KİMSE ZORLAMAMALI Üzüntüyle söylüyorum ![]() ![]() saldırılar, ülke içinden değil, ülke dışından da gerçekleştirilmektedir ![]() desteklenen ülke dışı saldırılar ![]() düzenimize duyduğumuz saygıdan ileri gelmektedir ![]() hududu vardır, bu hududu kimsenin zorlamaması gerekir ![]() sistematik ve önyargılı saldırıların hedefine alınmıştır ![]() baktığımızda asker olarak biz görevimizin yapıyor olmanın huzurunu yaşıyoruz ![]() baktığımızda ‘demek ki biz görevimizi yapıyor muşuz?’ şeklinde bir duyguya kapılıyoruz ![]() somut bilgiye dayanarak söylüyorum ![]() PKK EN BÜYÜK ZARARI BÖLGE HALKINA VERDİ" Etnik milliyetçiliğe dayalı bölücü terör örgütü 2 bine yakın tesisi tahrip etti ve 1500 kadar sivil görevlinin hayatına kastetti ![]() ![]() örneğidir ![]() ![]() ![]() dönemde PKK'ya çok büyük bir darbe vurulmuştur ![]() görülebileceğini düşünüyorum ![]() Uyardığımızı tüm ülkelerden olumlu bir cevap alabilmiş değiliz ![]() desteklerine devam etmektedir ![]() DTP'LİLERE ELEŞTİRİ Terör örgütün Türkiye'deki siyasetteki uzantılarıdır ![]() tanımlayabilmektedir ![]() ![]() diyebiliyor ![]() ![]() edeceğini biliyorum ![]() “TÜRKİYE KUZEY IRAK’TAKİ OLUŞUMLARA DİKKATLE BAKMALI” Irak'ın konfederatif yapıya doğru hızla ilerlediğini görüyor, bundan duyduğumuz rahatsızlığı ifade ediyoruz ![]() ![]() parçalanma çok daha büyük ihtimalle ve Irak'ın Kuzeyinde oluşabilecek bir bağımsız devlet gerçekten yalnız siyasi boyutuyla değil, güvenlik boyutuyla da Türkiye Cumhuriyeti için birinci derece risk oluşturur ![]() Hem siyasi, hem askeri, hem de psikolojik boyutu vardır ![]() Irak'taki oluşumlardır ![]() |
![]() |
![]() |
|