Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerisi, ise, sözkonusu, teferruattır, vatan

Sözkonusu Vatan İse Gerisi Teferruattır

Eski 10-01-2007   #1
Ergenekon

Sözkonusu Vatan İse Gerisi Teferruattır

Büyükanıt'tan çok sert sözler

1 Ekim 2007Harp Akademilerinin açılış töreninde konuşan Org Yaşar Büyükanıt'tan çarpıcı açıklamalarda bulundu
İşte, Anayasa tartışmalarından PKK'ya ve laiklikten TSK'ya saldırıları değerlendirdiği konuşmadan satırbaşları

Genelkurmay Başkanı Org Büyükanıt, DTP'yi ima ederek Ankara'da teröre destek verenler olduğunu söyledi

KİMSENİN GÜCÜ TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE YETMEZ

KİMSENİN GÜCÜ ATATÜRK'ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİ BAŞKA BİRŞEYE DÖNÜŞTÜREMEZ

ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ; SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

LAİK YAPIYI KİMSE DEĞİŞTİREMEZ

YENİ ANAYASA'YI BEKLİYORUZ

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin de görüşlerinin merak edildiğini söyleyen Orgeneral Yaşar Büyükanıt,
“Biz değiştirilmeye çalışan Anayasanın üniversite zemininde hazırlanan ilk taslağını biliyoruz Bu taslak
üzerinde çalıştık ancak iktidar partisinin son taslağını bilmiyoruz Ancak açıklandığında öğreneceğiz Son
taslağın yayınlanmasından önce yorum yapma olanağına sahip değiliz Son taslak açıklandığında bizi
ilgilendiren konulardaki görüşlerimizi ilgili makamlara ileteceğiz" dedi

LAİK DEVLET YAPISINA HASSASİYET GÖSTERMEMİZ NORMAL

Kuşku duyulmaması gereken bir konunun daha bulunduğuna dikkat çeken Büyükanıt, konuşmasını
şöyle sürdürdü:
"Biz askerler olarak bir kez daha vurguluyoruz Bizim taraf olduğumuz vazgeçemeyeceğimiz unsurlar
vardır Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin uniter devlet yapısı Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus devlet yapısını,
bu temel yapıya dayalı laik devlet yapısı ve silahlı kuvvetlerin yerleşik düzenlemelerinin politik, hissi ve
önyargılı yaklaşımlarla bozulmamasıdır Bunlara hassasiyet göstermemiz son derece normaldir
Türkiye'de böyle atmosferin çeşitli çevrelerde oluşmaya başladığını ve geldiğimiz noktada da adeta
'devleti budayarak' bireyi yüceltmek gibi bir eğilimin ortaya çıktığını görüyoruz

BİREY İÇİN DEVLET YIPRATILMAZ

Tabii ki birey çok önemlidir Bireyi yükseltirken, devleti yıpratmak ne kadar demokratik ve akılcıdır Devlet
ve birey rakip unsurlar mıdır? Devlet birey için var olan bir yapı değil midir? Devleti, bireyi ezen bir kurum
olarak görebilir miyiz? Maalesef böyle görenler var"

TÜRKİYE’Yİ HİÇ BİR GÜÇ BÖLEMEZ, LAİK YAPISINI DEĞİŞTİREMEZ

Korkularınızla, korkularımızla yaşamamamız lazım Hiçbir güç Türkiye’yi bölemez Kendimizi küçük
görmeyelim Kimsenin gücü buna yetmez Türkiye’yi kim bölecek? Kimin ve hangi grubun böyle bir gücü
var Büyük Türkiye böyle bir tehdidi bertaraf etme gücüne sahip değil mi? Kendimizi bu kadar zayıf
görmeyelim Hiçbir güç Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti başka bir şeye dönüştüremez Hiç bir güç
Türkiye Cumhuriyeti’nin laik yapısını değiştiremez, bunu da yapmaya da gücü yetmez Hiçbir güç, tüm
çabalarına rağmen, Türk ulusunun ordusuna olan güvenini sarsamaz

Türk Silahlı Kuvvetlerinin iç politikayla ilgisi olmaz ve olmamalıdır Ancak, ülkemizin ve rejimimizin temel
direkleri, üniter, ulusal ve laik devlet yapımımız var olma nedenimizdir ve olmağa devam edecektir Bu
temel değerleri savunanları neredeyse ‘gerici’ olarak zihniyet sahipleri ülkemizde var olmaya ve üremeye
başlamışlardır Bu çevreler erginliğe ulaştığında gerçeği anlayacaktır Bu uyanış pişman olmak için geç
olabilecektir

MALEZYA BENZETMESİNE SERT TEPKİ

Türkiye’yi başka İslam ülkeleriyle kıyaslamak anlayışı var Bu tartışmalar kaygı vericidir Açıkça ifade
ediyorum Bu tartışmalar Cumhuriyet'e yakışmamaktadır Bu tartışmalarda gündeme getirilen konular
objektif olarak, “ders çıkarmanın” temel yaklaşımı olması gerekir

YEMİNİME ASLA İHANET ETMEDİM

TSK formasını 53 yıldır büyük bir onurla taşıyorum Bütün TSK mensupları gibi şanlı al bayrağımız
üzerine el basarak ettiğim yeminle bu mesleğe başladım Yemin kutsal bir söz vermektir Bu yemine asla
ihanet etmedim ve etmeyeceğim
Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ anlayışı bizde var Türkiye
Cumhuriyeti’nin bu tür tartışmaların merkezine konulması da ayrıca kaygı verici bir husus
oluşturmaktadır Açıkça ifade ediyorum; Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyetin kurulma
felsefesini, bu tür tartışmaları nefretle kınanacak durum ortaya koymaktadır Bu tür tartışmalar, Türkiye
Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine ve laik yapısına yakışmamaktadır

HUDUDUMUZU KİMSE ZORLAMAMALI

Üzüntüyle söylüyorum Bunlar son zamanlarda Silahlı Kuvvetlere yapılan ve etik olmayan saldırılardır Bu
saldırılar, ülke içinden değil, ülke dışından da gerçekleştirilmektedir Bu tür saldırılar ülke içinden
desteklenen ülke dışı saldırılar Bu güne kadar kısmı suskunluğumuz devletimize, ulusumuza, birlik ve
düzenimize duyduğumuz saygıdan ileri gelmektedir Şunun bilinmesini istemekteyim, herkesin bir
hududu vardır, bu hududu kimsenin zorlamaması gerekir Hangi ülkenin silahlı kuvvetleri bu kadar
sistematik ve önyargılı saldırıların hedefine alınmıştır İç ve dış mihrakların saldırılarının kaynaklarına
baktığımızda asker olarak biz görevimizin yapıyor olmanın huzurunu yaşıyoruz Kimlerin saldırdığına
baktığımızda ‘demek ki biz görevimizi yapıyor muşuz?’ şeklinde bir duyguya kapılıyoruz Bu ifadeleri
somut bilgiye dayanarak söylüyorum

PKK EN BÜYÜK ZARARI BÖLGE HALKINA VERDİ"

Etnik milliyetçiliğe dayalı bölücü terör örgütü 2 bine yakın tesisi tahrip etti ve 1500 kadar sivil görevlinin
hayatına kastetti Bölücü terör örgütü en büyük zararı bölge halkına vermiştir Son olay bunun en önemli
örneğidir PKK'ya karşı mücadelede kararlığımız devam edecektir Bu dönem çok önemlidir Son
dönemde PKK'ya çok büyük bir darbe vurulmuştur Koruculara saldırı bunun bir nedeni olarak
görülebileceğini düşünüyorum
Uyardığımızı tüm ülkelerden olumlu bir cevap alabilmiş değiliz Bu ülkeler PKK'ya olaysız ve dolaylı

desteklerine devam etmektedir

DTP'LİLERE ELEŞTİRİ

Terör örgütün Türkiye'deki siyasetteki uzantılarıdır Bunlar terör örgütünü ‘kardeşlerimiz’ diye
tanımlayabilmektedir Dün bu guruptan bir kişi ‘Biz PKK'ya terör örgütü diyemeyiz Dersek sizleşiriz’
diyebiliyor Terörle sözde değil, özde mücadele etmek gerekir Sözlerimin bazı kesimleri rahatsız
edeceğini biliyorum

“TÜRKİYE KUZEY IRAK’TAKİ OLUŞUMLARA DİKKATLE BAKMALI”

Irak'ın konfederatif yapıya doğru hızla ilerlediğini görüyor, bundan duyduğumuz rahatsızlığı ifade
ediyoruz Irak'ın kuzeyinde oluşabilecek federatif bir devlet Türkiye için büyük risk oluşturacaktır Irak'ta
parçalanma çok daha büyük ihtimalle ve Irak'ın Kuzeyinde oluşabilecek bir bağımsız devlet gerçekten
yalnız siyasi boyutuyla değil, güvenlik boyutuyla da Türkiye Cumhuriyeti için birinci derece risk oluşturur
Hem siyasi, hem askeri, hem de psikolojik boyutu vardır Türkiye'nin dikkatle bakması gereken yer Kuzey
Irak'taki oluşumlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com