![]() |
Zana: Öcalan Kürtlerin Lideri... |
![]() |
![]() |
#1 |
yosun_26
|
![]() Zana: Öcalan Kürtlerin Lideri...Eski DEP milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır Başsavcılığı'na verdiği ifadede, "Öcalan'ı terör örgütü lideri olarak görmüyorum" dedi Eski DEP milletvekili Leyla Zana, 22 Temmuz seçimlerinden önce Diyarbakır, Adıyaman ve Iğdır'da eyalet sistemini önerdiği, terörist Abdullah Öcalan'dan "Kürtlerin lideri" diye söz ettiği gerekçesiyle hakkında açılan üç ayrı soruşturma kapsamında ifade verdi ![]() ![]() Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda önceki akşam ifade veren Zana, eyalet sistemi önerisine yönelik olarak, "Eyaletler konusunda merkeziyetçi yönetimin ülke sorunlarını yeterince çözemediğini, ertelemeci bir mantıkla yaklaştığını, yerel yönetimlerin güçlendirilerek ülkenin önünün açılabileceğini, sorunları erteleyerek değil, zamanında çözerek ilerleyeceğini savunuyorum" dedi ![]() Zana, "Kürdistan" kelimesinin de Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar kullanıldığını söyleyerek, "Tarihsel, sosyal ve psikolojik olarak bir realitedir ![]() ![]() ![]() Öcalan'la ilgili konuşmasında kimseyi slogan atılması için teşvik etmediğini belirten Zana, "Ben de Kürt halkından biriyim ![]() ![]() ![]() 'Suç işlemedim' Zana, Kürtçe konuşarak Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarına muhalefet ettiği iddiasıyla ilgili ifadesinde de "Dilinden dolayı yargılanan bir insan olarak bu ülke adına utanç duyduğumu belirtmek isterim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|