![]() |
Kendin Olmak(Olumlama) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kendin Olmak(Olumlama)KENDİN OLMAK “Olmadığım bir şeyi deneyimlemeyi bırakıyorum; olduğum şey oluyorum ![]() Kendim oluyorum ![]() Sadece kendim olmayı seçiyorum, her şeyi ile ve bütün olarak ![]() O zaman ben olmadığım şeyi deneyimlemiş olmaktan getirdiğim bilgiyle, olduğum şeyin ne olduğunu çok iyi bilirim ![]() Mükemmel olmak yerine, kendim olmayı seçtiğimde, aslında gerçek mükemmelliğin bu olduğunu bilirim ![]() o muhteşem duygusunu ![]() İyi olmak yerine, kendi gerçeğini ifade etmenin ne kadar akıllıca olduğunu bilirim ![]() Çünkü insan ancak kendisi olabilir ve bu, yapabileceği en iyi şeydir ![]() Nasıl ki bir çam ağacı bir kestane olmadığı için kendisinin mükemmel ya da iyi olmadığını düşünmüyorsa, nasıl ki bir kedi bir kuş olmadığı için iyi olmadığını düşünmüyorsa; ben de kendimden başka bir şey olduğumu sandığım zamanlarda hissettiğim yetersizlik ve eksiklik duygusunun ne kadar komik olduğunu fark ediyorum ![]() Evet, o zaman öyle düşünmeyi seçmiştim, şimdi ise, böyle düşünüyorum ![]() İkisini de ben seçtim ![]() Düşüncelerim bana aittir ![]() orjinal ürünleridir onlar ![]() Onlara bakar, izler ve artık işime yaramayanları ve bana ait olmayanları ayıklar, değiştiririm ![]() Her iki durumda da onlar sadece benim düşüncelerim oldukları için onları severim ![]() İnançlarım bana aittirler ![]() Onları adım adım oluştururum ![]() Her an değiştirip-düzelterek ilerlerim ![]() Her bir deneyimim, ki bütün deneyimlerim birer öğrenme eylemidir, bana yeni şeyler öğretir ![]() geliştirir, öylece yoluma devam ederim ![]() Hatalarımı seviyorum, çünkü onların benim deneyimlerim olduğunu öğrendim ![]() Hiç hata yapmasaydım, hiç öğrenmiyor olacaktım ![]() Bedenimi seviyorum ![]() Oradaki her bir kıvrımı, her bir uzvumu; çünkü onlar bana aitler ![]() Benim biricikliğimi, tekliğimi ve özel oluşumu yansıtan şeylerdir onlar ![]() Yüzümün ifadesini seviyorum ![]() Dünyada her şeyi ile benle aynı olan ikinci bir kişi yok ![]() Yeteneklerimi seviyorum ![]() Onları ben bir çok hayatlar boyunca elde ettim ![]() ![]() Aklımı seviyorum ![]() özel düşünme biçimim ve zekâ türümle farklı oluşumu seviyorum ![]() Ve başka insanların farklılığına, özgünlüğüne baktığımda o muhteşem uyumu görüyorum; çeşitlilikteki birliği! Aynaya baktığımda, gözbebeklerimde gördüğüm kişiyi seviyorum ![]() O benim ![]() birlikte yolculuk yaptığım kişi ![]() Ve hep onunla olacağım ![]() Ben kendi orjinalliğimi ifade ettikçe ve başkaları da aynı şekilde yaptıklarında; o zaman dünya daha renkli ve daha zengin bir dünya olur ![]() Herkes kendisi olmayı başardığında, biz bilinçli olarak dünyada cenneti yaratmış oluruz ![]() Kuantum Olumlama kitabından ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|