![]() |
Kolon Kanseri Riski Ve Balık... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolon Kanseri Riski Ve Balık...Giderek artan sayıda bulgu, balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin kolorektal kanser riskini azaltıyor olabileceğini düşündürüyor ![]() Son bulgular, Hekim Sağlığı Araştırmasına kaydolan 21 ![]() ![]() ![]() ![]() Omega-3 yağ asidi olarak bilinen ve balıkta bulunan bir tip yağ, kolorektal kanser gelişiminde rol oynuyor olabileceği düşünülen siklooksijenaz (COX)-2 enzimini baskılayarak ve omega-6 yağ asidi üretimini azaltarak bu riski düşürüyor olabilir ![]() ![]() ![]() En az haftada beş kez balık yiyorsanız bu araştırma kuşkusuz hoşunuza gitmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|