![]() |
Yeşil Çay İçmek İçin 25 Neden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Çay İçmek İçin 25 Neden
![]() Yeşil çay kanser riskini azaltır ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Yeşil çay, kolesterol seviyesini düşürerek, kalp hastalığına ve felce karşı koruyucu olur ![]() ![]() 3 ![]() Yeşil çay, serbest radikallere karşı savaşan Polyfenol adlı bir antioksdan içerir ![]() ![]() 4 ![]() Yeşil çay kilo vermenize yardımcı olur ![]() Yeşil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal olarak destek sağlar ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Yeşil çaydaki antioksidan, kırışma ve cilt yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı cildi korur ![]() ![]() 6 ![]() Yeşil çay, romatoid artrit riskine karşı koruma ve azalma sağlar ![]() ![]() 7 ![]() Bu konudaki en önemli nokta, yeşil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır ![]() ![]() Her gün yeşil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına yardım eder ![]() 8 ![]() Yeşil çay, kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur ![]() ![]() 9 ![]() Yeşil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler ![]() ![]() 10 ![]() Yeşil çay, lipit ve glikoz metabolizmasını iyileştirir, kan şekeri seviyesindeki hızlı artışları önler ve metabolizma hızını dengeler ![]() 11 ![]() Yeşil çay, hafızanızın desteklenmesine yardımcı olur ![]() ![]() 12 ![]() Yeşil çaydaki antioksidan, beyinde Parkinson hastalığına neden olan hücre hasarının önlenmesine yardım eder ![]() ![]() 13 ![]() Yeşil çay, karaciğer problemi olan insanlarda organ nakli başarısızlığının ölenmesine yardım eder ![]() ![]() 14 ![]() Yeşil çay, yüksek kan basıncının önlenmesine yardım eder ![]() ![]() 15 ![]() Yeşil çayda bulunan catechin (kateşin), gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürebilir ve bu bakterilerin ürettiği toksinleri yok eder ![]() 16 ![]() Kan şekeri yaşın ilerlemesi ile artmaya eğilimlidir, ancak Yeşil çayda bulunan polyphenil ve polysakkaritler kan şekeri seviyesini düşürmeye yardım eder ![]() 17 ![]() Yeşil çayda bulunan polyphenol ve flavonoidler, enfeksiyonlara karşı savaşıp sağlığınızı güçlendirerek, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur ![]() 18 ![]() Yeşil çay, soğuk almanızı ve grip olmanızı önler ![]() ![]() 19 ![]() Yeşil çayda bulunan Theophylline (Merkezi sinir sistemi üzerinde uyarıcı etkisi bulunan doğal bir ksantin türevi), astımın şiddetini azaltır ve bronş kanallarını destekleyen kasları gevşetir ![]() 20 ![]() Yeşil çay, kulak enfeksiyonu problemin yardımcı olur ![]() ![]() 21 ![]() Yeşil çay, Herpes hastalığının lokal interferon tedavisinin etkinliğini arttırır ![]() ![]() 22 ![]() Yeşil çay, diş hastalıklarına yol açan bakteri ve virüsleri yok eder ![]() ![]() 23 ![]() Yeşil çayda bulunan bir amino asit olan L-theamine, stresin ve endişenin/kaygının hafiflemesine yardımcı olur ![]() 24 ![]() Yeşil çayda bulunan antioksidan bir madde olan EGCG (epigallocatechin gallate) alerjileri hafifletir ![]() ![]() 25 ![]() Japonya'daki bilim adamları, yeşil çayda bulunan EGCG maddesinin HIV virüsünün sağlıklı bağışıklık hücrelerine yapışmasını durdurabildiğini bulmuşlardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|