Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bitkiler, şifalı

Şifalı Bitkiler 2

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şifalı Bitkiler 2



Hafızayı güçlendiren besinler

Uzmanlar unutkanlığa son vermek ve beyin gücünüzü geliştirmek için bu gıdaları öneriyor

Hafızanızı güçlendirecek, konsantrasyon ve odaklanmanızı arttıracak çok fazla gıda, takviye, bitki var Bu beyin yiyeceklerini, düzenli egzersiz ve iyi bir gece uykusu ile birleştirirseniz, beyin gücünüzü güçlendirmiş olacaksınız Ama aklınızda bulunsun bazı yiyecekler beyin için iyiyken, bazıları tam tersi etkiye sahiptir İşlenmiş gıdalar karbonhidratta, şekerde, tuzda yüksek olan-örneğin kek, bazı ekmekler ve tahıllar beynin ihtiyacı olan bazı kimyasalları engelleyebilir

Beyin gücünüzü arttırmak istiyorsanız, işte size bazı yiyecek, ot ve takviyeler

YUMURTA
Beynimizin katı kısmı yağdan oluştuğu için, ona iyi yağlar sağlamalıyız Yağ asidi veya EFA- çünkü vücudumuz bu yağları üretemez Beyindeki anıların oluşturulması ve sürdürülmesine dahil olan sinapsın (kromozomların birleşmesi) oluşması için yağ gereklidir Yumurta mükemmel bir EFA kaynağıdır

BALIK
Eğer anneniz size balık yemenin sizi akıllı yapacağını söylediyse, doğru söylemiş Yağlı balık çeşitleri örneğin som, sardalya,uskumru,ringa yüksek değerde omega -3 yağı olarak bilinen EFA’ya sahiptir Bu yağ, beyin hücrelerimiz için çok önemlidir Öğrenme gücünü ve hafızayı geliştirir Sardalyada ilave bir fayda ise hafıza için gerekli olan beyin kimyasalı choline’e sahip olmasıdır

SOYA
Burada bahsedilen bütün besinler proteinle paketlenme avantajına sahiptir Bu da hafızaya bağlı sinir taşıyıcılarını tetikler Soya da da böyledir Soya proteini, soya fasulyelerinden alınan konsantre protein, büyük bir protein kaynağı olup takviye, sıvı veya toz halinde bulunur Doğal haliyle bulunan soyada (soya sütü) gibi sözlü ve sözsüz hafızayı geliştirir

OTLAR
Gingko biloba, Doğu kültüründe binlerce yıldır kullanılan, en çok bilinen hafıza otudur Kan damarlarını genişleterek ve arz edilen oksijeni arttırarak , beyine giden kan akışını arttırır Ama sonuçlarını görmeye başlamanız birkaç hafta alabilir Aynı zamanda beyin hücrelerine zarar verecek radikallerden de kurtulur

YEŞİL ÇAY
Son çalışmalarda yeşil ve siyah çayın Alzheimer hastalarında, akıl fonksiyonlarının ve hafızanın yok olduğu bir hastalıkla mücadele etme ilacı olduğu anlaşıldı İki çeşit çayda hastalıkla birçok yönden mücadele ediyor Ama en önemlisi acetylcholine’nin (Alzheimer hastalarında tükenmek üzere olan ,hafıza için ana kimyasallardan biri) yok olmasını engelliyorlar Yeşil çay bu konuda bir adım önde, etkisi 1 hafta sürüyor, aynı bitkiden gelen siyah çayın etkisi ise bir gün sürüyor

ADAÇAYI
Kelime hatırlama testinde, adaçayı alanlar almayanlardan daha başarılıydı Bu mekanizma tam olarak belli olmasa da, uzmanlar adaçayının beyne mesaj gönderen kimyasalları arttırdığına inanıyor Bu Alzheimer'li hastalarında problemi olduğu için, adaçayı bu hastalığın tedavisinde kullanılabilir

BİBERİYE
Adaçayı gibi , biberiye de hafızayı güçlendirir, akıl berraklığını sağlar ve beyin yorgunluğunu azaltır Çalışmalar, biberiyenin uzun dönemli hafızayı geliştirdiğini göstermiştir

B VİTAMİNİ
Sağlıklı ve dengeli beslenme size tüm gerekli vitaminleri sağlasa da, vitamin B hafızanız için gerekli olabilir Özellikle stresli zamanlarda Fiziksel veya mantıksal olarak stres altında olduğunuzda, vücudunuzdaki b vitamini azalır B vitamini eksikliği, acetylcholine’in (hafıza için gerekli kimyasal) beyindeki fonksiyonlarını yerine getirmesini engeller B vitamini aynı zamanda beyne oksijen taşır ve radikalleri yok eder Bu da hafızayı veya duyuları güçlendirir Ya vitamin alırsınız yada b vitamini açısından yüksek besinler(karaciğer, yumurta, soya fasulyesi,yeşil fasulye) tüketirsiniz

SU
Beynin p suyla kaplı olduğunu için, bu sıvı hafıza için gereklidir Aslında subeyin fonksiyonlarının bir bütün olarak hızlandırır Su olmadığı zaman daha yavaş çalışır Bu durum hafıza içinde geçerlidir Susuz beyin,bilgi bulundurma ve hafızayı oluşturmada beynin kapasitesini etkileyen hormon cortisolü salıverir Cortisol, beynin daha basit ve içgüdüsel hareket etmesini sağlayan adrenalini serbest bırakırBu da beyin fonsiyonlarını ve hafızayı etkilerHem besleyici hem şifa dolu

Anavatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta bir enerji deposu olduğu bildirildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Diyetisyenlerinden Özgen Arı, AA muhabirine, ıspanakgiller ailesinden olan kırmızı pancarın, bünyesinde barındırdığı özellikleri ve vücuda sağladığı faydaları ile adeta mucize bir sebze olduğunu söyledi

Kırmızı pancarın toprak içindeki yumrularının kırmızı renkte olduğunu belirten Arı, ''Meyve ve sebzelerdeki kırmızı renk, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösterir Antioksidan da güç, sağlık demektir Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor'' dedi

Kırmızı pancarın, vitamin ve mineral zengini olmasına karşın, tüketiminin çok yaygın olmadığını anlatan Arı, şöyle konuştu:

''Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir İştah açıcı, besleyici özelliği vardır Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir Havuç suyu ile yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır''

BİR BARDAK PANCAR SUYU HİPERTANSİYONA KARŞI ETKİLİ

Arı, genellikle elma, havuç gibi meyvelerle kokteyl yapılarak içilmesini önerdiği kırmızı pancar suyunun hipertansiyona karşı da etkili olduğunu bildirdi

Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkiye sahip bir sebze olduğunu belirten Arı, ''Yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür Kırmızı pancar suyunu yoğurtla karıştırıp yemek ise vücudun enerji depolarını doldurur'' dedi

Arı, kırımızı pancarın taze sıkılmış suyunun yanında, taze, çiğ ve rendelenmiş şekilde de tüketilebileceğini kaydetti

Kırmızı pancarın salatalarda tüketilmesinin alışkanlık hale getirilmesini öneren Arı, demir eksikliği olanlar için de önemli bir sebze olduğunu bildirdi AA

Havuç ve Faydaları

Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva ederİnsan sağlığı için olağanüstü faydaları vardır

-Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur

-İdrar ve gaz söktürücüdür

-Kabızlığı giderir, ishali keser

-Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir

-Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur

-Vücuda, kalbe kuvvet verir

-A vitamini barındırdığı için göz sağlığına olumlu etkisi bulunurAncak A vitamini yağda çözündüğü için suyunu içerken ve veya havucu yerken sıvıyağ kullanılması gerekir Böyle faydalanılabilir

-Bitkinliğe ve Kansızlığa iyi gelir

-Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır

-Kansere karşı koruyucudur Deri ve akciğer kanserini önleyicidir

-Kandaki kolesterol oranını düşürür

-Kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır

-Kalp krizi ve felç riskini azaltır

-Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler

-Cilde tazelik ve canlılık verir

-Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır

-Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir

-Diş etlerini güçlendirir

-Mide ve yemek borusunda oluşan yanmayı rahatlatır

-Unutkanlığa ve erken bunamaya karşı iyi gelir

-Damar sertliğine karşı kullanılır

-Akneleri önler

- Balgam sökücü etkisi vardır

-Bedeni toksinlerden arındırır

Buğday filizi ve çimi, kanı temizliyor, kanserden koruyor

Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya uzayan çimlerinin tüketilmesi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı onarıyor ve kanı temizliyor Prof Dr Erkan Topuz, buğday çimi suyunun düzenli kullanılmasını öneriyor

- İnsanlığın temel besin kaynağı olan buğday, evinize sadece beyaz ekmek ve aşurelik tane olarak giriyorsa çok şey kaçırıyorsunuz demektir Çünkü buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor

Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor Çimlenmiş buğdayın sağlığa etkilerini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof Dr Erkan Topuz'a sorduk Kendisinin de evde buğday çimi üretip sofrasında bulundurduğunu belirten Prof Dr Topuz, buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizlediğini belirtiyor Bununla birlikte, kardiyovasküler sistemde de damarların açılmasını sağlıyor

Buğday çiminin "Allah'ın verdiği çok büyük bir potansiyel" olduğunu ifade eden Prof Dr Topuz'un aktardığı bilgilere göre, buğday çiminin gençlik verici, imnün sistemi (bağışıklık) güçlendirici ve kansere karşı koruyucu etkileri var Aynı şekilde saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor

Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor Ispanaktan daha çok demire sahip olduğu için anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması tavsiye ediliyor Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor

Buğday çimi suyunun faydalı olduğunu ilk keşfeden kişinin Boston'da Hipokratlar sağlık kuruluşunun kurucusu Dr Ann Wigmore olduğunu belirten Prof Topuz, Wigmore'un hikayesini şöyle anlattı: "Dr Wigmore, bacaklarındaki kangreni bununla tedavi etmiş Doktorların bacaklarını kesme kararı üzerine buğday çimi suyunu içmeye başlamış Çimlerden yaptığı lapayı da bacaklarına uygulamış

Bu şekilde tedavi olmakla kalmamış, iyileştikten sonra Boston maratonuna katılmış O zamandan beri, tedavisi imkansız denilen hastalar buğday çimi suyu kullanıyor Bitkisel tedavileri devamlı yapmak gerekir İmkanı olan, her gün iki bardak içebilir Bu suyu buğdaya karşı alerjisi olanlar da kullanabilir Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı

Böylece buğdayın hem çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek embriyo kısmı alınmış olur Bu filiz bebek gibi büyük bir güçle doğar Bütün filizlerde, ama özellikle buğdayda büyük potansiyel var Vitamin, mineral, antioksidan bakımından müthiş zengin Çünkü çoğalıp yeni bir bitki üretecek Gençlik sırrıdır Çimi çok üretebilirseniz suyunu için Azsa her gün koparıp salatanıza katın"

Buğday nasıl çimlendirilir?

Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun Aşurelik buğday çimlenmez

Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin

Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı

Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir
Hurmanın faydası saymakla

Kutsal topraklarda hacıların vazgeçilmez ikram ve hediye kalemi olan hurmanın insanlara faydaları saymakla bitmiyor

Stresten kronik hastalıklara ve doğuma kadar birçok konuda faydaları bilimsel olarak ispatlanan hurma, bu günlerde hacıların evlerindeki müstesna yerini aldı

Hurmayla ilgili çeşitli araştırmalar yapan Ali Coşkun, Medine'deki hurma bahçesinde, hurmanın faydalarını anlattı

Hurma ağacının erkek ve dişiden oluştuğunu ve insanlar tarafından aşılandığını ifade eden Coşkun, aşılama yapılmazsa yetişen hurmanın yenemeyeceğini kaydetti

Hurmanın senede bir defa kuru veya yaş olarak toplandığını söyleyen Coşkun, bir ağaçtan 70-150 kilogram arasında ürün alınabileceğini belirtti

Peygamber Efendimizin (sav), "Medine-i Münevvere'nin Harem sınırları içinde yetişen hurma şifadır" hadisini hatırlatan Coşkun, Hz Muhammed'in (sav) ektiği ağaçtan olan hurma Acve ile ilgili de şu hadisi anlattı: "Kim sabah 7 Acve hurması yerse ona zehir bulaşmaz"

Hurmanın, insanların hayatını devam ettirecek bütün vitamin ve mineralleri barındıran tek gıda olduğunu vurgulayan Coşkun, Hz Meryem'in Hz İsa'yı bir hurma ağacının alında doğurduğunu anlatarak, bu konudaki ayeti okudu

Coşkun, bir doktorun kendisine, "Doğumu 2 şey hafifleştirir Bir su sesi bir de suni sancı Suni sancının maddesi hurmanın çekirdeğinin zarı arasında vardır" dediğini de anlattı

Coşkun, hurma ağacının kökünde yavrularının da olduğunu söyledi Coşkun, hurma ağacının gövdesindeki liflerin ve yapraklarının da geçmişte ve günümüzde insan için faydalı birçok işte kullanıldığını vurguladı

Coşkun, Peygamber Efendimizin (sav), "Yaprağı düşmeyen ve kâmil bir Müslüman'a benzeyen ağaç, hurma ağacıdır" hadisini de okuyarak, "Stresli ortamlarda çalışanların sabah, öğle ve akşam 3'er adet yemesi tavsiye ediliyor Sinir sistemine iyi gelen B6 vitamini hurmada çok yoğun" dedi

Eklem ağrılarına kuşburnu tozu

Dünya üzerinde milyonlarca insan eklem ağrıları ve darbe ya da tahriş sonucu dokularda oluşan şişme ve kızarıklıklardan (enflamasyon) şikâyetçi

Özellikle eklemlerin normal yapısını bozarak, hareketlerde kısıtlanma ve ağrıya sebep olarak günlük aktiviteleri gerçekleştirmekte zorlanmalara yol açan osteoartrit (eklem kireçlenmesi)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.